Orbán Viktor: Az új erőközpontok között Kína áll az első helyen

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 16+1 Jegybankelnöki Találkozón, a Magyar Nemzeti Bank első alkalommal megrendezett tanácskozásán a Bölcs Várban, az egykori budai Óvárosháza felújított épületében a budai Várban 2018. november 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Új, több pólusú gazdasági világrend van kialakulóban, az új erőközpontok között pedig Kína áll az első helyen – mondta Orbán Viktor a Budapesten megrendezett jegybankelnöki találkozón.
Vágólapra másolva!

Eurázsia építéséről, a közép-kelet-európai és balkáni országok, valamint Kína gazdasági közeledéséről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten megrendezett jegybankelnöki találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 16+1 Jegybankelnöki Találkozón, a Magyar Nemzeti Bank első alkalommal megrendezett tanácskozásán a Bölcs Várban, az egykori budai Óvárosháza felújított épületében a budai Várban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Új, több pólusú gazdasági világrend van kialakulóban, az új erőközpontok között pedig Kína áll az első helyen – mondta Orbán Viktor, aki a kelet-közép-európai régió országait is felemelkedő erőközpontnak nevezte, rámutatva: azok a következő 5-10 évben Európa gazdasági motorját adják.

A két felemelkedő központ gazdasági kapcsolatainak erősítését hangsúlyozva rámutatott:

Kínához ideológiamentesen kel közelíteni, „el kell fogadni, hogy különbözőek vagyunk”, különbözően irányítjuk országainkat.

A feladat szerinte nem az ítélkezés, hanem a közös érdekek keresése.