Soroksári gyilkosság: semmit sem ér a perdöntő bizonyíték?

soroksári gyilkosság
Öt éve gyilkolták meg Gyurik Krisztinát.
Vágólapra másolva!
Gy. Krisztinát öt évvel ezelőtt gyilkolták meg Soroksáron. A gyanú szerint R. Szilveszter megtámadta a kocogó nőt, megerőszakolta, majd meggyilkolta. A férfit szeptemberben fogták el azért, mert a DNS-mintája megegyezik a helyszínen talált mintával. A férfi ügyvédje most azt mondja, rosszul dokumentálták a mintavételt, ezért ezt nem lehet bizonyítékként felhasználni – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

R. Szilveszter egy korábbi ügy miatt volt börtönben, amikor kiderült, hogy a DNS-mintája megegyezik a soroksári gyilkosság helyszínén talált mintával. A férfi ügyvédje elmondta, hogy megkapta az elmúlt öt év összes hivatalos rendőrségi iratát. Ebben vette észre, hogy

a DNS-nyomrögzítésnek szinte semmilyen dokumentációja nincs.

Elmondása szerint az eljárás szigorú szabályokhoz van kötve, mivel ez perdöntő bizonyíték lehet az ügyben – írja a Bors.

Forrás: Bors/Fejér Bálint

– mondta Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje.

Ahogy korábban megírtuk, Gy. Krisztina, szokásos esti futóedzésére indult 2013. szeptember 25-én, de sosem ért haza.

Brutálisan megerőszakolták és meggyilkolták.

Szeptemberben sikerült elfognia a rendőrségnek a gyilkost, R. Szilvesztert, aki éppen jogerős börtönbüntetését töltötte. A férfi akkoriban hajléktalan volt. R. Szilveszter nem tett vallomást, de nem tett panaszt a gyanúsítás ellen sem.