Akár 20 fok is lehet hétvégén

meleg időjárás
Folytatódik a "vénasszonyok nyara"(illusztráció).
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén is száraz lesz az időjárás, az északkeleti megyékben tartós ködre is készülni kell. Komoly lehűlés továbbra sem várható: vasárnap néhol 20 fokos meleg is lehet.
Vágólapra másolva!

Pénteken az északkeleti megyékben tartósan megmaradhat a köd, másutt napos, fátyolfelhős idő valószínű. Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A leghidegebb órákban többnyire plusz 1-8 fok között alakul a hőmérséklet, de az Alföldön, illetve az északi völgyekben helyenként fagypont alá hűlhet a levegő.

Napközben többnyire 14-18 fokig melegszik a levegő,

de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Szombaton és vasárnap reggelre is ködre kell készülni, s elsősorban a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenütt tisztul ki az idő. Másutt fátyolfelhős időre van kilátás szűrt napsütéssel.

Néhol ködszitálás esetleg előfordulhat. Többfelé megélénkül a légmozgás. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok, vasárnap 0 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 10-18, vasárnap 15-20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.