Meg kell védeni a gyermeket nevelő családok juttatásait a baloldaltól

Selmeczi Gabriella, Fidesz Sajtótájékoztató, Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Fidesz sajtótájékoztatót tart Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Vágólapra másolva!
A Fidesz helyesnek tartja, hogy a kormány a most induló nemzeti konzultációban rákérdezett a gyermeket nevelő családok juttatásainak kétharmados védelmére, mivel a baloldal a korábbiak alapján azonnal megszüntetné azokat.
Vágólapra másolva!

Selmeczi Gabriella, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, míg a Fidesznek természetes, hogy a munka mellett gyermeket nevelő szülőket az adók csökkentésével is támogassák, addig ez a baloldalnak nem az, és ha tehetik "egyetlen tollvonással áthúzzák ezeket a törvényeket".

Selmeczi Gabriella Fotó: Bácsi Róbert László - Origo

Kiemelte, a történelmi tapasztalat azt mutatja,

ha a baloldal kormányra kerül, akkor szinte azonnal ráront a családokra.

A baloldal ugyanis korábban az egy és két gyermeket nevelő családoktól is elvette az adókedvezményt, amivel havi több ezer forintot húzott ki a zsebükből - fejtette ki Selmeczi Gabriella, majd hozzátette:

A Fidesz politikusa szerint ezért indokolt, hogy a gyermeket nevelő családok támogatása hosszú távra is biztosított legyen a kétharmados többséget igénylő törvények segítségével.

Emlékeztetett rá, hogy

a családi adókedvezmények idei teljes összege meghaladja a 300 milliárd forintot, ami huszonötszöröse annak, amennyit a baloldali kormányok fordítottak ugyanerre 2010-ben.

Selmeczi Gabriella megjegyezte továbbá, a kedvezmény jövőre a kétgyermekes családok esetében gyermekenként havi 20 ezer forint lesz, ami családonként akár havi 40 ezer forint megtakarítást is jelenthet.

A kormánypárti politikus mindenkit arra biztatott, hogy