Addig noszogatták Fekete-Győrt, amíg ki nem mondta, lehet, beállnak Puzsér mögé

Fekete-Győr András, Soproni Tamás, Momentum Mozgalom
Soproni Tamás és Fekete-Győr András az Origo kinyomtatott cikkével, amelyben arról írtunk, hogy előbbi puccsra készül utóbbi ellen
Vágólapra másolva!
Miután tegnap a Momentum és Puzsér Róbert alaposan kiveszekedte magát a főpolgármesterségről, Fekete-Győr András az ATV stúdiójába látogatott este, ahol a műsorvezető buzdítására kimondta, lehet, hogy beállnak majd Puzsér mögé. A bizonytalankodó pártvezérrel az élen ismét maximális fordulatszámon politizál az ellenzék.
Vágólapra másolva!

Tegnap megírtuk, hogy a ki tudja hányadik veszekedését produkálta a magyar ellenzék a főpolgármester-választás kapcsán, ezúttal az egypontos programjával Budapestet megreformálni kívánó Puzsér Róbert, és az egyszázalékos támogatottságú Momentum csapott össze. Fekete-Győr András, az aszfaltfestő fiatal művészek pártjának vezetője a Népszavában lényegében kimondta, hogy nem támogatják a humoristát, amire az érintett még aznap úgy reagált, hogy a Momentum lehet az új Párbeszéd. Természetesen a vitatkozásnak nem lett vége, ugyanis kedd estére Fekete-Győrt hívta meg az ATV az Egyenes Beszéd című műsorába, aki egy egész estés stand-upot szolgáltatott a témában.

Fekete-Győr András, a határozott

„Puzsér Róbertről szeretnék egy rövid személyes történetet mondani. Tavaly voltam édesapámmal és barátaival kirándulni, és egy másik szobában ültem és cseteltem, egy számomra tetsző lánnyal, és apukámék meghaltak a nevetéstől a másik szobában. Átmentem, akkor borozgattak, és nézték a Sznobjektívat Puzsér Róberttel” – indított Fekete-Győr egy nagyon szellemes, és nagyon személyes történettel, majd hozzátette, hogy ezzel csak azt akarta mondani, hogy

Hogy mi a két tagmondat közötti logikai összefüggés, azt ne kérdezzék, mindenesetre a lendületes fiatalok vezetője elárulta, mindezt abból szűrte le, hogy a facebookozó momentumosok „csendes többsége” erre az álláspontra helyezkedett a párt belső csoportjában.

Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki nem megosztó, aki mögé fel tud sorakozni mindenki, aki meg tudja verni Tarlóst.

A látványosan a humorista pártját fogó ATV-s riporter ezen a ponton el kezdett Puzsér-rajongóvá átvedleni, és egyre többször szakította félbe a közel sem csúcsformában lévő Fekete-Győrt. Az ifjú politikus elmondta, hogy azt szeretné, ha lenne egy olyan jelölt, aki nem feltétlenül momentumos, és aki mögé fel tud sorakozni egy olyan szakembergárda, akik dolgozni fognak. „Dolgoznak ezen?” – kérdezte a műsorvezető. „Dolgozunk ezen” – érkezett a büszke pártelnöki válasz. „Tehát nincs meg!” – jött az ATV-s rendreutasítás. „Ehhez idő kell!” –szólt a mentegetőzés. Majd sokáig ilyen mederben folyt a beszélgetés: a műsorvezető szerette volna rávenni Fekete-Győrt, támogassa Puzsért, az ifjú politikus viszont sokáig kitáncolt a felkérés alól.

Fekete-Győr András, az ingatag

Hosszas műsorvezetői noszogatásra, a beszélgetés kilencedik percében a következő szavak jöttek ki a pártelnökből:

A bizonytalankodó pártvezér úgy fogalmazott, hogy akkor állnának be a humorista mögé, ha sikerülne integratív személlyé válnia.