Újabb magyar győzelem: bekerült a családközpontú politikák jelentősége a Néppárt határozatába

Novák Katalin, krízisközpont
Vágólapra másolva!
Sikerült elérni, hogy az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán elfogadott határozat szövegébe bekerüljön, hogy a demográfiai kihívásokra az elsődleges megoldást nem a migráció jelenti, hanem családközpontú politikákat kell folytatni – mondta Novák Katalin Helsinkiben. Ez a passzus egyértelműen a magyar álláspont győzelmeként értékelhető. 
Vágólapra másolva!

Az államtitkár kifejtette: olyan határozati javaslatot fogadtak el a kongresszuson, amely a gazdasági növekedésről szól, és ennek szövegébe beletettek egy utalást a demográfiai helyzetre, az európai demográfiai válságra, és azt is, hogy ebből a kiutat a családközpontú politikák jelentik.

– tette hozzá.

Novák Katalin Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Kiemelte: a szöveg tehát kiegészült azzal, hogy

amelyet Magyarországon már több mint nyolc éve sikerrel alkalmaznak.

Novák Katalin hangsúlyozta: az EPP is az európai választásra készül, és az ilyen határozatok kijelölik azt az irányt, amelyet követnek.

Most választási kampány indul, megfogalmazzák a legfontosabb alapelveket, irányokat, célokat.

Amikor gazdasági növekedésről beszélnek – amely mindenki közös célja európai szinten is –, elkerülhetetlen a demográfiai vonatkozások megjelenítése, és ki kell mondani, hogy

nem a migráció a megoldás, valamint minden tagállam szabadon dönthet arról, hogy milyen megoldásokat keres

– mutatott rá.

Kiemelte: az EPP politikai közösségében ismerik el azt, hogy a családok támogatása fontos eszköz a demográfiái válságból való kilábalásban.

Az államtitkár úgy látja, sokat sikerült előrelépniük, több javaslatukat is elfogadták, és talán sikerült az EPP-nek is fél évvel a választás előtt felismernie azt, hogy meg kell lenniük a konzervatív, hagyományosan a választóiknak szóló üzeneteknek.

– közölte nézőpontját.

Novák Katalin elmondta: felismerték, hogy a biztonság az egyik fő üzenetük, fontos az összpontosítás a családokra, az erős közösségekre, továbbá lényeges a munka, amely a kiutat jelenti a rossz gazdasági helyzetből.

Komoly cél továbbá a középosztály megerősítése.

Ezek valóban egy konzervatív, kereszténydemokrata arcélet mutatnak, és erre nagy szükség van a választás előtt – közölte.

Arra is kitért, hogy

Ő az a jelölt, aki alkalmas arra, hogy csúcsjelöltként induljon az EPP színeiben (a jövő tavaszi európai parlamenti választásokon) – jelentette ki.

Az államtitkár azt mondta: mindenkinek az az érdeke, hogy jelentősen változzon meg az európai legfelső vezetés, „végre legyen az Európai Bizottságnak is egy olyan elnöke, akire mindannyian büszkék lehetünk, és nem szégyenkezni kell, amikor meglátjuk”.