Németh Szilárd: Elsősorban saját magunkat kell megvédeni

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a budapesti birkózó vébé sikeréről, ami nem csak sportszakmai, hanem turisztikai és sportdiplomáciai szempontból is mérhető volt, de természetesen szóba került még a nemzeti hadsereg szerepe is.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint a Magyar Birkózó Szövetség elnöke értékelte a budapesti világbajnokságot, mint elmondta, amit terveztek, az mind bejött. Sportszakmai szempontból négy érmet terveztek, ez sikerült is, egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel zárták a magyar sportolók a versenyt, mindezek mellett még sikerült helyezéseket is elérni, kötöttfogásban csapatszinten másodikok lettek a magyarok.

Ha a gazdasági részét nézzük, akkor a vébé 20 ezer vendégéjszakát jelentett. Megtisztelte a versenyt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője is, aki miután megtudta, hogy a világbajnokság egy szentmisével zárul, úgy döntött, még egy napig itt marad a fővárosban. Magyar sportvezetők kerültek be a nemzetközi birkózó szövetségbe. Németh Szilárd megemlítette, hogy már vége az ünneplésnek, hiszen februárban kezdődik a Magyar Nagydíj, aminek most Győr lesz a házigazdája. Ez is egy jelentős nemzetközi verseny lesz, közel 50 országból érkeznek majd sportolók.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.