Itt van az új nemzeti konzultáció kérdéssora

Nemzeti Konzultáció
A kérdéssor
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők közzétette a legújabb nemzeti konzultáció kérdőívét. A kérdőíven tíz kérdés szerepel, melynek fő témája a családok védelme. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a nemzeti konzultáció kérdéseinek bemutatásakor beszélt a kérdőívről.
Vágólapra másolva!

Ma sajtótájékoztatott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Az eseményen bemutatta a nemzeti konzultáció kérdéseit.

Itt az mondta az államtitkár, hogy

Mondhatjuk azt is, hogy Európa az üres bölcsők kontinense, nincs elég gyermek. Hiába a jelentős népvándorlás Európa felé, Magyarország a belső erőforrásaira szeretne támaszkodni, mi a magyar gyermekekben látjuk a jövőt.

A családtervezést, gyermekvállalást érintő nemzeti konzultáció kérdéseinek postázását már megkezdték,

a héten már százezrek kézhez kaphatják az ingyenesen visszaküldhető dokumentumot.

A nemzeti konzultációra azért van szükség, mert a Kormány szeretné megismerni a magyar emberek véleményét erről a sorskérdésről,

kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.

Novák Katalin szerint a magyarok így

A családvédelmi nemzeti konzultáció papíralapú, illetve internetes kérdőíveinek visszaküldési és kitöltési határideje december 21. lesz. A sorban nyolcadik nemzeti konzultáció pontos kérdéssorát már a hét elején elkezdik postázni.

A Magyar Postának négy hét alatt mintegy nyolcmillió küldeményt kell eljuttatnia a címzettekhez.

A mostani konzultációt is országos médiakampány vezeti fel. A kormány a megszokott fórumokon, a tévés, rádiós, online és nyomtatott felületeken, valamint óriásplakátokon is tájékoztat a konzultációval kapcsolatban. Hasonló kiadásokkal számolnak, mint az eddigi konzultációk során, a végleges költséget az határozza meg, mennyien vesznek részt rajta.

A 2018-as családvédelmi konzultáció elérhető, a Magyar Idők tette azt közzé:

A kérdéssor Forrás: Origo