Újabb bizonyíték derült ki a Jobbik-LMP összefonódásáról

DEMETER Márta
Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Origo már többször is írt a Jobbik és az LMP kapcsolatáról, azonban most újabb közös szálak derültek ki. A korábban szocialista színekben politizáló, majd függetlenből LMP női kvótatárselnökké átvedlő Demeter Márta édesapjáról árulta el egy korábbi Jobbikos országgyűlési képviselő, hogy az egyik Jobbik szervezetnek a fontos tagja. A korábban hazugságon kapott Demeter Márta nem az egyetlen LMP-s politikus, aki a Jobbikhoz köthető.
Vágólapra másolva!

A korábban hazugságon kapott Demeter Márta édesapjáról egy korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, a Barikád pártlap korábbi főszerkesztője, Pörzse Sándor árulta el, hogy az egyik jobbikos szervezetüknek a tagja. Pörzse ugyan kicsit másképp fogalmazott még júniusban Kálmán Olga megbukott és azóta megszüntetett műsorában, ő ugyanis azt mondta:

– fogalmazott a korábbi jobbikos országgyűlési képviselő.

Demeter Márta, az LMP társelnöke Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A volt főszerkesztő, egykori sportriporter még nevetgélt is azon, hogy viccesen nézhetett ki Demeteréknél egy karácsonyi vacsora,

hiszen az LMP társelnöke 2011-ben még az MSZP tagja volt, amikor édesapja belépett a Jobbikba.

A hírrel kapcsolatban megkerestük az LMP sajtóosztályát, hogy igazak-e Pörzse Sándor állításai. Ők azt válaszolták, hogy bármelyik nagykorú magyar állampolgár bármely párt tagja lehet, ahol politizálni akar, és ahová felvételt nyer. Így Demeter Márta édesapja is lehet tagja a Jobbiknak, ahová 2011 júliusában lépett be – írták.

Az egykori párttársai szerint felszínes és megbízhatatlan Demeter Márta előre menekült a kommunikációban, hiszen cikkünk megjelenése előtt órákkal posztolta:

Mily meglepő, a hétvégén Demeter Márta első interjúját adta a szintén Jobbikhoz köthető Alfahírnek. Ebben többek között a két párt közötti együttműködésről beszél. További kérdéseket vet fel, hogy miért nem az LMP-hez köthető Azonnali.hu-nak nyilatkozik.

Mint ismert, Demeter Márta törvényt sértett, amikor szánalmas politikai indíttatásból hozta nyilvánosságra egy ciprusi ENSZ-misszió egyes adatait, olyanokat, amelyeket harminc évig nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni.

Nem ő az egyetlen

A korábban szintén LMP-s színekben politizáló, most a Párbeszéd Magyarországért párt politikusa, Szabó Tímea volt férje, Hunyadi Gábor a Jobbik jogi kabinetjének volt tagja. Szabó akkor hasonlóképpen Demeterhez, nem hangoztatta a családon belüli politikai ellentéteket. Pontosabban: Demeter Mártáéknál nyilvánvalóan nincs is ellentét.