Változékony, de továbbra is enyhe idő várható a jövő héten

meleg időjárás
Folytatódik a "vénasszonyok nyara"(illusztráció).
Vágólapra másolva!
Változékonyabb, de továbbra is enyhe idő várható a jövő héten - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.
Vágólapra másolva!

A napsütés mellett többször várható eső, kissé mérséklődik a szokatlan meleg, de továbbra is többfelé lesznek 20 fok közeli értékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden inkább szűrt napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű.

Ugyanakkor a szél napközben az ország középső részein megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban hétfőn 5-10, kedden 3-10 fok lesz.

Az éjszakai köd után kedden is napos idő várható többnyire kevés felhővel, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik majd fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15-22, kedden 15-20 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön az éjszaka képződő köd megszűnése után napos idő várható többnyire kevés felhővel. Csapadék nem valószínű. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, csütörtökön 3-9 fok között várható.

A nappali maximumok szerdán 14-19, csütörtökön 12-18 fok között alakulnak.

A jövő héten is folytatódik a vénasszonyok nyara (illusztráció) Forrás: MTI/Mónus Márton

Pénteken reggel ködös idő valószínű, majd változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-7, a maximumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Szombaton változó mennyiségű és vastagságú felhőzet alakul ki, főként reggel ködfoltokkal. Néhol északon kevés eső is előfordulhat.

A délnyugati, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12-17 fok között lesz.

Vasárnap reggel is ködös idő várható, napközben vastagabb magasszintű felhőzet lesz felettünk, csapadék azonban továbbra sem várható.

A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. Napközben 12-17 fokig melegszik a levegő - olvasható az OMSZ előrejelzésben.