Szilágyi György családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon

Vágólapra másolva!
A jobbikos képviselő korábban elszántan védte a kaszinó-bizniszt, mert családi érdekeltsége volt benne, a '90-es években a Fradi-ultrák vezetője volt, és múltjában vannak más furcsaságok is, amire majd visszatérünk. Szilágyi György azok közé a politikusok közé tartozik, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Megmutatjuk, hogyan jutott el az egykori huligán odáig, hogy a balra tolódó Jobbik képviselőjeként a magyar kormányfőt támadja. Az ok elég egyszerű: ő a kapcsolat a szerencsejáték-ipar és a Jobbik között és amikor a kormány betiltotta a félkarú rablókat, személyes érintettsége (családi érdekeltségéből adódó anyagi vesztesége) miatt dühödt erővel támadt a kormányra. Indulata – mint tudjuk – azóta is tart.
Vágólapra másolva!

Szilágyi György, jobbikos képviselő hétfőn azzal hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy szokatlan vehemenciával támadta Orbán Viktort. A politikus a magyar miniszterelnökön az utazási szokásait kérte számon, meglehetősen erős stílusban. Szilágyi felszólalása a hangnemen túlmenően azért is volt visszás, mert azok közé a honatyák közé tartozik, akinek nem sok erkölcsi alapja lett volna felróni ezt a kormányfőnek. Ugyanis portálunk birtokába jutott információkból az derült ki, hogy a jobbikos politikus luxuskörülmények között töltött tíz napot a 2016-os riói olimpián. Magát a szegények barátjának beállító Szilágyi business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte el az időt a legutóbbi nyári olimpiai játékok ideje alatt. Számításaink szerint

a brazil utazás mindent egybevetve 2,5-3 millió forint körül lehetett.

Ez azért is érdekes, mert a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint az egyik „legszegényebb” országgyűlési képviselő, ugyanis

  • egyetlen ingatlan sincs a nevén,
  • csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása,
  • 1 millió forintnyi követelése,
  • valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja van.

Közel sem a külföldi utazásokkal kapcsolatos hullámvasútja volt az egyetlen olyan ügye, amelynek során teljesen másképp cselekedett, mint amit a nyilvánosság felé kommunikált. A múltja ugyanis tele van furcsábbnál furcsább mozzanatokkal.

Családi indíttatásból támadta az alvilág-ellenes szerencsejáték törvényt

A korábbi MIÉP-s, de most már a balra orientálódó Jobbik politikusa volt az egyik legnagyobb ellenzője a szerencsejáték-törvénynek 2012-2013 környékén, ami a hazai és a külföldi szervezett bűnözői körök érintettségének a felszámolását tűzte ki célul. Teljesen érthetetlennek tűnt Szilágyi elszántsága: többször felszólalt a jogszabály ellen,foggal-körömmel harcolt annak parlamenti elfogadása ellen, és utóvéd harcokat is folytatott . A történeti hűség kedvéért: nem csoda, hogy 2012 októberében a jogszabályról való szavazásakor Szilágyi hét szocialista képviselőtársával egyetemben tartózkodott (egyedül az MSZP-s Juhász szavazott nemmel). Egy ideig nem volt tiszta, hogy miért támogatta teljes erővel az ügyet: utóbb kiderült, hogy

sógora, Csizmarik Gyula a jogszabály életbe lépése előtt három szerencsejáték-szervező, valamint játékautomatákat üzemeltető cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa.

Szilágy György (Jobbik) sógora, a baráti körében "Aranyembernek" becézett Csizmarik Gyula a szerencsejáték-törvény életbe lépése előtt három bizniszben jelenlevő cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa. Összefogott a Szilágyi-család. Forrás: Origo

A vállalkozások sokat hoztak a család asztalára,

2012-ig évi több mint 100 millió forintos forgalmat bonyolítottak le a szerencsejáték piacon.

Ugyanakkor a cégek székhelyeiről készült fotók alapján nehezen elképzelhető, hogy valódi kereskedelmi tevékenységet folytattak ezeken a helyeken. Árulkodó, hogy az arany ékszerei miatt a baráti körében egyszerűen csak „Aranyembernek” nevezett Csizmarik Gyula valamennyi cége ellen végrehajtás, vagy felszámolás történt. Korabeli sajtóértesülések azt sugallták, hogy a családi vállalkozás sikerszériájának ápolásában kulcsszerepe lehetett Szilágyinak, akinek feltehetően az volt a feladata, hogy parlamenti képviselőként lobbizzon a szigorú törvény elgáncsolásáért.

Szilágyi György (Jobbik) a szerencsejáték törvény módosításáról szóló vitán felszólalt a parlamentben Forrás: Youtube

Az „Aranyembernek” az a Száger Csaba volt az üzlettársa a szóban forgó vállalkozásokban, aki közeli barátja Szilágyi Györgynek. Ezt jól mutatja, hogy a politikus egy 2011-es parlamenti felszólalásában hivatkozott is rá. Hogy a Jobbikban egy szűk kör visz mindent, arra tökéletes példa, hogy

Száger, Szilágyi jó ismerőse 2015-ben az általa tulajdonolt Roll Clean Kft-vel közbeszerzést nyert a jobbikos vezetésű Ózdon.

Ismert, a település vezetője 2014 óta az a Janiczak Dávid, aki egy kiszivárgott hangfelvételen anális szexszel viccelődött beosztottja társaságában.

Szilágyi György családját tehát súlyosan érintette a szerencsejáték-automaták betiltása. Ezután a jobbikos képviselő agresszív támadást indított a kormány ellen, és ahogy elmondtuk, indulata a mai napig tart. Ő volt egyébként a kapcsolat a szerencsejátékipar és a Jobbik között.

Huligán-múlt

A jobbikos politikus nemcsak a magyar kormányfő ellen kelt ki hevesen a parlamentben. Tavaly Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát fenyegette meg veréssel. A magyar politikai kultúrától élesen eltérő felfogás feltehetően arra vezethető vissza, hogy Szilágyi a '90-es években ismert futballhuligán volt. A Ferencváros-ultrák tagjaként több kiadós balhéban vett részt. Évek alatt a szurkolói csoport egyik vezetője lett, többek között ott volt a Fradi 1992-es pozsonyi meccsén, amikor kommandósok verték szét a csapattal elutazó szimpatizánsokat. A politikusnak jó pár évvel később feltették a kérdést: volt-e részese komolyabb balhénak? Szilágyi a következő választ adta:

Fradista körökben közismert, hogy jó barátja volt a ferencvárosi ultrák vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós” Ferencnek. Nemcsak a szimbolikus vezér volt az egyetlen kapcsolódási pontja a huligánokhoz: ex-sógora, húga gyerekének apja az a Mikó Zoltán, aki egyfajta hősnek számított ezekben a körökben, ő ugyanis egy korábbi bűncselekmény, a Fradi-vonat felgyújtásának volt a főszereplője. Ezért akkor 3 év 6 hónap börtönre ítélték.