Milliókkal pénzelte Brüsszel a Soros-egyetemet

2018.10.31. 11:03

Tizenkétszer annyi uniós pénzt nyert pályázat útján a Soros-egyetem, mint a Corvinus – derül ki az Origo birtokába került adatokból. A Brüsszel által finanszírozott Horizon2020 program keretében a Soros-egyetem 2017 augusztusáig majdnem 14,5 millió eurót kapott. 

2017 augusztusáig a Soros-egyetem a Brüsszel által finanszírozott Horizon2020 program keretében  14,46 millió eurót kapott. A második helyen a magyar egyetemek közül a Semmelweis Egyetem található 9,5 millió eurós támogatással, majd a harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem 8,42 millió eurós támogatással. A Corvinus csupán 1,2 millió eurót kapott.  

Alaposan kitömte Brüsszel a Soros-egyetemetForrás: Origo

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára minderről korábban azt mondta, „a Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát.” 

Lebukott Sorosék újabb trükközése

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros György emberei filléres trükkel próbálják igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem, amely így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon. A Soros-egyetem az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, és valójában Budapesten végzi a világboldogító hálózat kiképzését. Utóbbi esetben viszont törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát.

Frissítés:

A CEU azért kap több Európai Uniós támogatást, mert olyan kutatás-támogatási versenypályázatokon nyer, amelyek odaítélésében pártatlan, szakértői értékelésekre támaszkodó tudományos bizottságok döntenek - közölte az intézmény. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK