Lenyelt egy pénztárcát az állatkerti víziló, 17 liter hashajtót itattak vele

2018.10.31. 13:22

Finom falatnak nézhette a pénztárcát Bálint, a Pécsi Állatkert vízilova, amelyet egy látogató ejtett be véletlenül a medencéjébe. 

A gondozók és a látogatók egy emberként aggódtak Bálintért, aki még a nyáron lenyelt egy pénztárcát. A víziló szerencséjére az esetnek több szemtanúja is volt, ezért szinte azonnal az állat segítségére tudtak sietni. 

Megmenekült Bálint, aki lenyelte egy látogató pénztárcájátForrás: Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkert azt írta, rögtön felvették a kapcsolatot a többi állatkerttel, hogy minél előbb segíthessenek Bálinton. Azt írták, a vízilovak kíváncsi állatok, szinte mindent lenyelnek, de ez veszélyes, mert a vastagbelük nagyon vékony, könnyen elzáródhat. Ráadásul az altatás rendkívül kockázatos, erre mindössze 12 órájuk volt, amíg a pénztárca a víziló gyomrában tartózkodik. Az 1990-es években a budapesti állatkertben történt, hogy az egyik vízilóbika lenyelt egy gumilabdát, ez pedig az életébe került. 

Bálinton végül 17 liter hashajtó és egy szigorú diéta segített. Négy napba telt, mire a gondozók fellélegezhettek, de végül a pénztárca épségben – csak kicsit viseltes állapotban – távozott az állatból.