A Soros-hálózat legalizálni akarja az illegális migrációt

Spanyolország tárt karokkal várja vissza Berlinből a migránsokat
Migrants celebrate outside the Center for Temporary Stay of Immigrants (CETI) after forcing their way through a fence between Morocco and the tiny Spanish enclave of Ceuta on February 17, 2017. Hundreds of migrants stormed the border between Morocco and Spain at Ceuta today, days after Morocco warned the EU of fresh migrant trouble failing progress over a trade deal. / AFP PHOTO / Antonio SEMPERE
Vágólapra másolva!
Az illegális migrációról volt szó kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A Ház több törvényjavaslatról is döntött. 
Vágólapra másolva!

Böröcz László (Fidesz) párhuzamot vont a 2015-ös európai migrációs válság és az Egyesült Államok déli határa felé vonuló tömeg között. Szerinte 2015-ben nem véletlenszerűen jelentek meg emberek, hanem a Soros-hálózat tudatosan szervezett támadásáról volt szó Magyarország és Európa ellen.

Most már nemcsak Európában, hanem

az Egyesült Államokban is intenzíven dolgozik a Soros-hálózat.

Hozzátette, hogy Egyesül Államok déli határánál készülnek a főpróbára az arra menetelő, több ezres migránstömeggel. Kísérteties a hasonlóság a korábbi szerbiai és a mostani boszniai helyzettel, ahol szervezetten menetelő, több ezres migránstömeggel ostromolták meg a magyar, nemrég pedig a horvát határt.

Böröcz László azt mondta,

a Soros-hálózat és a vele szövetséges politikai erők legalizálni, szervezetté és automatikussá akarják tenni az illegális migrációt és le akarják mondatni a nemzetállamokat

a határvédelem jogáról, így akarnak bevándorlókontinenst csinálni Európából és így akarják destabilizálni a bevándorlóellenes amerikai kormányt. Szorgalmazta, hogy a parlament honvédelmi, valamint nemzetbiztonsági bizottsága vegye napirendjére a balkáni migránshelyzet kérdését.

Főpróbát tart a Soros-hálózat Forrás: AFP/Antonio Sempere

Ezért erősítették meg a magyar határ védelmét

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára is úgy vélte, hogy főpróbát lehet látni, amelynek célja, hogy megtörjék a migrációellenes országok ellenállását. A történések mögött az államtitkár is Soros Györgyöt látta. Elmondta,

Magyarország déli határaitól nem messze több tízezres tömeg áramlik észak felé, ezért fontos a magyar határ védelmének megerősítése.

Szerinte romolhat a helyzet a magyar határon, mindenre, a legrosszabb eseményre, a magyar határ áttörésére is fel kell készülni. Az államtitkár közölte, a helyzet komoly, válságos és pattanásig feszült a déli határainktól nem olyan messze.

Elfogadták a jegybank múlt évről szóló beszámolóját

A parlament elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017-ről szóló üzleti jelentését és beszámolóját.
A képviselők 110 igen szavazattal, 52 nem ellenében hagyták jóvá az erről szóló javaslatot. Matolcsy György, az MNB elnöke az előterjesztés vitájában azt közölte, a jegybank 2017-ben is sikeresen és eredményesen működött, ahogy 2013 után minden évben. Hangsúlyozta, a jegybank törvényi feladatainak eleget tett, mérlegét pozitív eredménnyel zárta.

A jegybankelnök szólt arról, hogy a Monetáris Tanács által bevezetett

nem konvencionális eszközöknek köszönhetően a magyar költségvetés bruttó hazai termékhez mért kamatkiadása 2017-ben 600 milliárd forinttal volt kevesebb 2013-hoz képest.

Sikeresnek értékelte a 2017-ben zárult növekedési hitelprogramot, amely közlése szerint 2-2,5 százalékkal járult hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.

A parlament negyedével növelte a honvédség létszámkeretét

Az Országgyűlés az eddigi 29 700-ról 37 650-re növelte a Magyar Honvédség szervezeteinél rendszeresíthető beosztások felső határát. A képviselők 136 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett hagyták jóvá a honvédelmi miniszter erről szóló javaslatát.

Benkő Tibor a lépésről korábban azt mondta,

a kormány célja, hogy erős magyar honvédséget építsen,

ehhez pedig növelni kell a hivatásos és még inkább az önkéntes tartalékos katonák számát. A kabinet ehhez új, modern fegyvereket szerez be, hogy a honvédek a vállalásuknak maximálisan meg tudjanak felelni - tette hozzá.