Nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a házelnök Demeter Márta ellen

DEMETER Márta
Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kövér László házelnök kezdeményezte a volt szocialista, jelenleg LMP-s Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárását az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál. Közben feljelentés is érkezett a politikus csúsztatásai miatt, a Fidesz-frakció pedig szintén az ügyészséghez fordul – írja szombati számában a Magyar Hírlap és a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők azt írta, hogy Kósa Lajosnak, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága fideszes elnökéknek felülvizsgálati kérelme csütörtökön került a házelnök asztalára. Amennyiben a polgári elhárítás kockázatot állapít meg,

a házelnök saját hatáskörben kezdeményezheti a bizottsági tag felmentését, amiről az Országgyűlés szavaz egyszerű többséggel.

Ha pedig a képviselők támogatják a felmentést, úgy a bizottsági tagsága és a viselt posztja azonnal megszűnik.

Demeter Márta kizárása egyébként precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta.

Demeter Márta Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője mindkét napilappal közölte, hogy Demeter Márta ügyében

személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt tett feljelentés érkezett az ügyészségre.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Fidesz-frakció is az ügységhez fordul, mivel a képviselőcsoport szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet az ellenzéki politikussal szemben.

Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke

október 16-án fordult írásbeli kérdéseknek álcázott hazugságcunámival a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez,

annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.

Ezt a nyilvánvaló hazugságot minden érintett cáfolta, kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – családja utazott a gépen.

Ezt követően egy másik írásbeli kérdésben egy kiképzési repülésen részt vevő gépről állította, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították Maróth Gáspárt.

Ismét kiderült, hogy Demeter hazudott,

mert a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztos nem utazott a gépen.