Megszólaltak az Orosházánál halálra gázolt fiúk szülei

Székkutas, 2018. október 25. Rendőrautók egy vasúti átjárónál Székkutasnál, ahol négyen meghaltak, amikor egy személygépkocsi és egy vonat összeütközött 2018. október 25-én. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Csütörtök este vonat sodort el egy autót Orosházánál, az autóban ülő négy ember a helyszínen meghalt, köztük két 18 éves fiú, akik gyerekkoruk óta barátok voltak. Egy ikerpárba voltak szerelmesek, akiknek a szülei vezették az autót – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A baleset helyszínén még mindig lehet látni az szétszóródott ruhadarabokat.

Szemtanúk szerint az autó sofőrje, Sz. Sándor a tilos jelzés ellenére át akart hajtani a sorompón, majd a kocsit elgázolta a száguldó vonat.

S. Sándor, a mellette ülő felesége és a hátul ülő két 18 éves fiú a helyszínen meghalt. A két fiú, Milán és Richárd régóta udvarolt a házaspár ikerlányainak – írja a Bors.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

– mondta zokogva a Borsnak Gy. Richárd, Milán apja.

Milán rajongott az autókért és szerette a ralit, ezért apja különlegesen szeretne elbúcsúzni a fiától.

Nagyon szeretnék sok ladás barátot, ismerőst összehívni, akik felvonulnak a temetésén. Milán rajongott a Ladákért

– mondta az apa.

A két fiú már a bölcsődében is legjobb barátok voltak, ráadásul egy ikerpárba lettek szerelmesek. Sz. Dórába és Dorinába.

– mondta sírva a két fiú anyja, Gy.-né S. Andrea és N. Lászlóné.

A két asszony együtt ment ki a baleset helyszínéhez, ahol még a fiaik holmiját is megtalálták. A két anya nem tudja megérteni, hogyan történhetett a baleset.

- mondta az egyik fiú anyja.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

Az autót vezető Sz. Sándor és a felesége után négy gyerek maradt árván, az ikerlányokon kívül van egy idősebb és egy kisebb fiuk is.

A kisebbik fiú egy genetikai rendellenességgel született, ami miatt egyre rosszabb az állapota. Őt valószínűleg a bátyja fogja magához venni.

A lap úgy tudja, hogy az ikerlányok sokkot kaptak a kórházban, amikor megtudták, hogy meghaltak a szüleik, be kellett őket nyugtatózni.

Az egyikük így búcsúzott anyjától és apjától:

Ahogyan korábban megírtuk, csütörtök este Székkutas és Orosháza között egy vonat elsodort egy autót. A kocsiban utazó mind a négy ember a helyszínen meghalt. A Szegről Békéscsabára tartó vonaton senki sem sérült meg.