Hajnalban megérkeztek a magyar vándor állatai

Halálra gázolták a szekeres magyar nomádot Franciaországban. Gecse Balázs Gergő 14 éve járta ökreivel és kutyájával a világot.
Vágólapra másolva!
A szürkemarhák, Bürök és Borsó, valamint a két borzderes, Pirike és Szurabi csütörtök este indult haza a nemrégiben halálra gázolt Gecse Balázs Gergő barátainak támogatásával. Az állatok később új gazdához kerülnek. 
Vágólapra másolva!

A 32 éves Gecse Balázs Gergőt szeptemberben gázolták halálra Franciaországban, mikor az út mellett sétált jellegzetes és jól ismert szekerével. A férfi 18 éves kora óta járta Magyarországot, tavaly márciusban indult európai körútra.

Gecse Balázs Gergő 14 éve járta ökreivel és kutyájával a világot Forrás: Oswaldanne Tetedemulet/Facebook

Halála után barátai gyűjtést szerveztek, így sikerült hazahozniuk a férfi hamvait és ökrös szekerét. Állatai szállításához viszont újabb papírmunkára volt szükség, ezért a marhák csak október 25-én éjszaka indulhattak útnak vissza, Magyarországra.

Az állatok sorsát a Gecse Balázs barátai/Bo's friends Facebook-oldalon folyamatosan nyomon lehetett követni, eszerint pedig Bürök, Borsó, Picike és Szurabi október 16-án, hajnali 2 óra körül épségben megérkeztek.