Bemutatkozott Szegeden Botka László börtönválogatottja

Botka László Szeged MSZP
Vágólapra másolva!
Szórólapkampányba kezd a helyi Fidelitas, mert az ifjúsági szervezet szerint a szegedieknek joguk van tudni, hogy a városukat elítéltek vezetik – írja a Szeged Ma. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének szegedi elnöke szerint a szocialisták ma már nem Szegedért élnek, hanem Szegedből élnek.
Vágólapra másolva!

"Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor elítéltek ma is pozícióikban vannak, és szégyenszemre ők jelenítik meg a várost az ország előtt. Három elítélt. Mindezek miatt a Fidelitas tájékoztató kampányba kezd, amelyben egy kérdést intézünk a szegediekhez: Ön szerint meddig vezethetik elítéltek Szegedet?" – tette fel a kérdést a szegedi VIP-parkolóbotránnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóján Korponyai Ernő, a városi Fidelitas elnöke. Az ifjúpolitikus szerint azzal, hogy Botka László nem mentette fel elítélt munkatársait, szembekerült a szegediek elsöprő többségével, akik szerint le kellene mondania az elítélt városvezetőknek.

Éppen ezért a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete úgy döntött, hogy a történtekről szórólapokkal fogja tájékoztatni a szegedieket. Korponyai a sajtótájékoztatón megmutatta, hogyan néz ki „Botka László börtönválogatottja" papíron, amit nemsokára elkezdenek osztogatni a helyieknek.

"Bemutatkozik Botka László börtönválogatottja" feliratú szórólapot fognak osztogatni a szegedi Fidelitas tagjai Forrás: Szeged Ma

Október végén megírtuk, hogy a Gyulai Járásbíróság meghozta elsőfokú, nem jogerős ítéletét a szegedi parkolóbotrány ügyében, amiben Botka László bizalmasait és közvetlen munkatársait, Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin jegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt hűtlen kezelés miatt börtönbüntetésre ítélte első fokon a gyulai bíróság. Az ítélet indoklása szerint azért kaptak ilyen súlyos büntetést, mert

közgyűlési felhatalmazás vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt az osztogatásra és olyanok is kaptak ingyenes bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

A Fidesz az ítélethirdetést követően felszólította az elítélteket, mondjanak le közhivatalukról, amit az érintettek nem tettek meg, Botka László is megvédte a szűk köréhez tartozó személyeket. A nagyobbik kormánypárt szegedi szervezete később rendkívüli közgyűlést hívott össze az ügyben, amely a baloldali képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes.