Külföldi újságíróknak mutatták meg Magyarországot

Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozójáról sajtótájékoztató
Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Vágólapra másolva!
Azt szeretnénk elérni, hogy a magyarokról az igazat, és a magyaroknak is az igazat mondják – nyilatkozta Vizi E. Szilveszter agykutató, akadémikus, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnöke a Magyar Időknek.
Vágólapra másolva!

Az akadémikus a napilap csütörtöki számában megjelent interjúban beszámolt arról, hogy

a Magyarország Barátai Alapítvány néhány nappal ezelőtt külföldi újságíróknak mutatta be az országot.

Mint mondta,

ennek célja az volt, hogy a vezető nyugati lapok véleményformálói jobban megértsék a magyar politikát, saját szemmel tapasztalják meg, milyen az élet Magyarországon.

Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnöke Fotó: Bielik István - Origo

Bátor vállalkozás volt, mert vannak olyan emberek, akiket a tények sem tántorítanak el berögzült tévhiteiktől – mondta az akadémikus, aki hozzátette, azt reméli, hogy a Magyarországról felrajzolt hamis kép változik. A Terror Háza meglátogatása is komoly érzelmi hatással volt a vendégeikre. Egyesek fasizmussal vádolják ezt az országot, náci magatartást emlegetnek, antiszemitizmusról szólnak velünk kapcsolatban. Tavaly Darvas István rabbi, Deák Gábor, a Lauder Javne iskola kuratóriumának tagja és Jusztin Ádám, a 2019-ben esedékes Maccabi-játékok egyik szervezője mondta el ezzel kapcsolatos gondolatait.

– fogalmazott a kuratórium elnöke.

A Le Monde, a The New York Times riporterei is itt voltak tavaly. Ők mondták, hogy ilyen fogadtatásban még nem volt részük. Jövő ősszel újabb csoportot szeretnénk fogadni – mondta Vizi E. Szilveszter. Megjegyezte, hogy a meghívottak miniszterekkel, államtitkárokkal találkozhattak, akik őszintén beszéltek a hazai sikerekről és a problémákról – fogalmazott a Magyar Időknek adott interjújában Vizi E. Szilveszter.