Vágólapra másolva!
Hét kríziskezelő ambulanciát alakítanak ki országszerte a kapcsolati erőszak áldozatainak segítésére.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára közölte, hárommilliárd forintos fejlesztési forrásból jönnek létre a civil partnerek által működtetett ambulanciák, amelyek az ellátórendszer első lépcsőjeként a kapcsolati erőszak megelőzéséhez járulnak hozzá.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az érintettek akkor fordulhatnak az ott dolgozó munkatársakhoz, amikor már erőszakra utaló jelek mutatkoznak, de még nem érzik olyan súlyosnak a helyzetet - ismertette az államtitkár.

A krízisambulanciákon jogászok, szociális szakemberek, valamint pszichológusok segítik majd az érintetteket, akiknek feladatuk többek között a megelőzés - derült ki az Ökumenikus Segélyszervezet közleményéből. Központot nyitnak

Miskolcon, Szolnokon, Orosházán, Budapesten, Devecseren, Mosonmagyaróváron és Kaposváron.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, a szervezet több mint 10 éve segíti ellátásokkal a kapcsolati erőszak áldozatait, krízisközpontokat és titkos menedékházat működtet. Hozzájuk négy intézmény tartozik majd.

A krízisközpontokra a projekt indulásakor óriás matrjoska babák segítségével hívják fel a figyelmet: az erőszak nem elfogadható, és van segítség.