Orbán Viktor ott sem volt, amikor a V4-Japán nyilatkozat lekerült a napirendről

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Ismét álhírgyártáson kaptuk Soros György egyik propagandaoldalát. Az amerikai tőzsdespekuláns portálja azt írta, hogy Orbán Viktor kormányfő ellenkezése miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a csúcstalálkozójukat követően. Az igazság ezzel szemben, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök kérte (ráadásul még korábban, mielőtt találkoztak volna a japán miniszterelnökkel), hogy ne legyen közös nyilatkozat, mert a V4-ek nem kompetensek világpolitikai kérdésekben. És hogy még teljesebb legyen a 444 hazugsága: amikor Babis ezt javasolta, Orbán Viktor ott sem volt, mert még tartott az Európai Néppárt ülése.
Vágólapra másolva!

Soros György propagandaoldala azt írta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt nem született közös nyilatkozat a visegrádi négyek és Japán múlt heti találkozóján. Ezzel szemben információink szerint

Andrej Babis cseh miniszterelnök javaslatára került le a napirendről a közös nyilatkozat.

Ezt a kérdést még egy előző megbeszélésén eldöntötték, de még azelőtt, hogy Orbán Viktor odaért volna, ő ugyanis a néppárt ülése miatt késett.

Szánalmas álhírgyártásba kezdtek Soros György hazai hívei Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A találkozó helyszínéről származó információink alapján azonban a cseh miniszterelnök azért nem akart közös nyilatkozatot, mert úgy gondolta, hogy világpolitikai kérdésekben a V4-ek nem illetékesek. A találkozó sikeres volt gazdaságilag, illetve a japán miniszterelnöknek kifejezetten tetszett a V4-ek migrációhoz való hozzáállása.

Japánban ugyanis nem engednek senkit letelepíteni, családegyesítésre nem kerülhet sor.

Információink szerint a japán miniszterelnökkel való találkozón már nem is szerepelt napirenden közös nyilatkozat, mivel (ahogy írtuk) ezt a V4-miniszterelnökök korábban elvetették - Babis cseh miniszterelnök javaslatára. Arról a megbeszélésről (ami egyébként szerdán délután volt) késett el Orbán Viktor a néppárti elnökség ülése miatt.

A Soros-blog tehát ismételten álhírt gyártott, aminek az egyik célja a V4-es megosztása lehetett, meglehetősen szánalmas módon.

Frisstés:

A 444 portálon megjelent hír dezinformáció, tipikus álhír - tudatta az MTI-vel a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca közleményében nem kívánta kommentálni a V4 miniszterelnöki találkozók nem sajtónyilvános részét, ugyanakkor a 444 portálon megjelent hírt dezinformációnak, tipikus álhírnek nevezte.