Itt az ünnep, az LMP-ben kitört a tömegbunyó

Meszerics Tamás LMP
Vágólapra másolva!
A Soros-közeli EP-képviselő közösségi oldalán próbálta megmagyarázni, miért döntött az LMP elhagyása mellett, azonban komoly ellenállásba ütközött. „Új stratégiai irány? Már te is a HVG-ből tájékozódsz?” – tette fel a kérdést az egyik LMP-s politikus hozzászólásában, mire másikuk arra volt kíváncsi, visszaadja-e európai mandátumát. A zöldpártban nem bírják ki háborúzás nélkül, még a nemzeti ünnepen sem.  
Vágólapra másolva!

Ahogy vasárnap beszámoltunk róla, Szél Bernadett mellett talán a leg Soros-közelibb LMP-s politikus, Meszerics Tamás a sajtón keresztül jelezte, hogy otthagyja a zöldeket. Az európai parlamenti képviselő akkor azt ígérte, hogy hétfői hatállyal kilép a pártból, kedden pedig Facebookon hozza nyilvánosságra döntését. A szavát ezúttal betartotta, és megindokolta, miért tett így. „Megítélésem szerint az LMP az elmúlt időszakban jelentősebb politikai vita nélkül új stratégiai irányba állt, és emellett utolsó döntéseivel olyan komoly politikai kockázatot vállalt, amit nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt" – írta az 1956-os forradalom évfordulóján a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján csillogó politikus közösségi oldalán.

-vázolta Meszerics, mi volt a problémája a pártvezetéssel, majd hozzátette, hogy a továbbiakban nem kívánja kommentálni lépése indokait. Ezt az ígéretét viszont pár perc múlva alaposan megszegte, ugyanis LMP-s politikusok kérték számon tőle a történteket.

Új stratégiai irány? Már te is a Hvg-ből tájékozódsz?

– tette fel a kérdést Felder Frigyes, aki az LMP kaposvári jelöltje volt a 2014-es parlamenti választáson. A politikus szerint a helyzet totális félremagyarázása, hogy döntésnélküliség van a pártban.

Forrás: Facebook

A mandátumodat visszaadod?

– ezzel már a dél-budai LMP-ben tevékenykedő Meleg Dániel piszkálta Meszericset. A vitába beszállt Völgyesi Krisztián, az LMP és a 4K! XX. kerületi közös, 2014-es polgármesterjelöltje is, aki szerint hihetetlen, hogy miután az LMP elment vállalhatatlan irányba, egyesek még mandátumok visszaadását követelik. „Ez csak akkor lenne érvényes, ha a párt ugyanazt képviselné, mint korábban, így viszont elég gáz." – szögezte le a Meszerics mellett kiálló politikus. Meleg nem hagyta annyiban, és azt írta, hogy „ugyanazt képviseli a párt, mint eddig." Hozzátette, hogy az emberek döntően az LMP-re szavaztak, nem Meszerics Tamásra, ezért teljesen jogos a felvetés. „Ha már nem akarja képviselni az LMP-t, akkor adja vissza a mandátumát" – tette egyértelművé mi lenne szerinte a normális megoldás ilyenkor.

Forrás: Facebook

– Zalányi György, a párt 2010-es józsefvárosi is kérdést tett fel a Soros-közeli Meszericsnek, válasz azonban nem érkezett.

Forrás: Facebook

Éppen tegnap írtuk meg, hogy az október 23-i ,összellenzéki tüntetésre való készülődés sem ment gördülékenyen, hiszen az LMP-s Vágó Gábort saját rendezvényéről zárták ki demokrata társai, aki így nem fog felszólalni.