Már meg sem lepődünk: ma megint egymásnak esett az ellenzék

Választás 2018, LMP eredményváró, Vágó Gábor
Vágólapra másolva!
„Nagyon méltatlan és megalázó helyzetbe hozott Hadházy Ákos a holnapi tüntetés kapcsán" - fakadt ki közösségi oldalán a megbántott LMP-s politikus, majd egy nappal a miniösszejövetel előtt lemondta a fellépését. Az ügyben megszólalt Kanász-Nagy Máté, az LMP elnökségi titkára is, aki Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy "ez az úgynevezett demokratikus ellenzék hozzáállása a dolgokhoz, Vágó Gábort nem engedik a színpadra". A nemzeti ünnep előtt az ellenzék össznépi kabarét rendez.
Vágólapra másolva!

Alig adtunk hírt Puzsér Róbert és a baloldal veszekedéséről a főpolgármesterségért, erre tessék, azonnal szembejön velünk Vágó Gábor legfrissebb Facebook-bejegyzése, amiben Hadházy Ákossal veszekszik. A veszekedős hétfő utóbbi állomásának kiindulópontja az volt, hogy az ellenzéki pártok október 23-ára "összellenzéki" tüntetést hirdettek meg. Többek között színpadra fognak lépni a humor olyan nagyágyúi, mint Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, Hadházy Ákos, az LMP-ből kilépett parlamenti képviselő, Lengyel Róbert, Siófok Jobbik-közeli polgármestere, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely baloldali-liberális-konzervatív-zöldpárti-kereszténydemokrata-szociáldemokrata polgármestere, és Lukácsi Katalin sorosista aktivista. A mai napig minden esély megvolt rá, hogy Vágó Gábor LMP-s politikus növeli a felszólalók számát, csak aztán menetrendszerűen érkezett a veszekedés.

Még el sem kezdődött az október 23-ai ellenzéki minitüntetés, máris összevesztek a felek

„Nagyon méltatlan és megalázó helyzetbe hozott Hadházy Ákos a holnapi tüntetés kapcsán" – indított drámai felhanggal Facebook-oldalán Vágó, aki a "korrupcióellenes szövetség" titkárként egyengette a holnapi megmozdulás útját. A méltatlan és megalázott helyzetbe hozott politikus írásában elárulta, az volt a terve, hogy minden pártból egy-egy olyan embert hív meg, aki sokat tett a korrupció felszámolásáért. Akármilyen furcsa, de becsúszott a névsorba az a Hadházy Ákos is, aki bár korrupciókutatóként határozta meg magát, egy exjobbikos politikus szerint

húzós menetben kellett leállítani a Hadházyt és családját érintő korrupciós ügyben indult jobbikos nyomozást

(pedig, ki tudja mi derült volna ki Hadházy tízmilliókba kerülő repülésmániájáról).

A korrupcióellenes szövetség titkára és az ex-korrupciókutató közötti csata csak ezután vette igazán kezdetét.

Az elején minden simán ment: az LMP elnöksége rábólintott Vágó személyére, mert alkalmasnak találták arra, hogy felszólaljon az összellenzéki tüntetésen, hiszen szerintük rendkívül sokat tett a magyarországi korrupció felszámolásáért, bármit is jelentsen ez. Csak aztán jöttek a bonyodalmak: Horváth András, egy újabb korrupciókutató, jelezte neki, hogy korrupciókutató társa, Hadházy Ákos nem szeretné, ha felszólalna, mert szerinte megosztó a személyisége. A korrupciókutatók közötti nézeteltérésbe belecsöppent a nőstény macskája nevében beszélő Hommonay Gergely, akinek korrupciókutatási képességeiről eddig keveset lehetett hallani, viszont Vágó szerint Hadházy arra alapozva emelt kifogást személye ellen, hogy Hommonay DK-s aktivistákat szervezett azért, hogy a rendezvényen Vágóba fojtsák a szót. Ismert, Vágó a választási kampányban, amikor egy asztalhoz ültek a DK képviselőivel, ország-világ előtt lerészegezte Gyurcsány Ferencet, akitől ugyan később bocsánatot kért, azonban nem valószínű, hogy a pártvezér elfelejtette volna a dolgot. Szóhoz sem jutunk az elképesztő inszinuációtól, fogalmunk sincs, hogy juthatott eszébe Vágónak pont Gyurcsányról, hogy részeg. Nézzék csak:

Az meg közismert, hogy Hommonay erősen szimpatizál a DK-val.

A zöldpárti politikus állítása szerint a tüntetés szervezőinek e-mailezésébe kérése ellenére sem vették fel, az esemény szervezői találkozójára nem hívták el. „Lukácsi Kati" azonban szólt neki, hogy lesz ilyen összejövetel, amire elment. Hadházy egyedül ott jelezte szemtől szembe Vágónak, hogy nem kívánatos a személye október 23-án.

– görgette tovább csalódottan a legújabb baloldali veszekedést Facebookján Vágó, aki azt is tudni véli, hogy az esemény egyik szervezője szerint azért nem írják ki a nevét, mert „Ákos azt mondta, hogy az LMP-t nem reklámozzák".

– vonta le szomorúan a végkövetkeztetést az LMP-s politikus. Vágó írása végén bejelentette, hogy mivel megalázó módon bántak vele, nem fog a demonstráción felszólalni.

Kanász-Nagy Máté: ez a "demokratikus ellenzék" hozzáállása a dolgokhoz

Az ügyben két vezető LMP-s politikus is reagált a Facebookon. Moldován László, VII. kerületi LMP-s képviselő csak annyit fűzött hozzá a történtekhez, hogy "hát így..." Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára csak kicsivel volt bőszavúbb, azt írta közösségi oldalán, hogy