Az egészségbiztonság a legfontosabb cél

4 napos munkahét iparágak – galéria, Egészségügy
Egészségügy
Vágólapra másolva!
Fontos, hogy a társadalom az egészsége szempontjából is megélje a biztonságát – mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának új egészségügyért felelős államtitkára hangsúlyozta: a cél, hogy mindenki nyugodtan dolgozhasson, tanulhasson, élvezhesse a nyugdíjas éveket abban a tudatban, hogy számíthat az egészségügyi ellátórendszerre, ha segítségre szorul. Ezt lépésről-lépésre lehet elérni.

A politikus rámutatott, hogy

mindennek alapját jelentheti a megelőzés,

az egészségtudatosság fejlesztése, annak tudatosítása, hogy mi saját magunk is tehetünk az egészségünkért. Ilyen például, ha lift helyett gyalog megyünk fel az ötödikre.

Forrás: Shutterstock

Szerinte a kormány prevenciós intézkedései nyomán már látszanak az eredmények, hiszen 2010 óta nő a várható élettartam. A prevenció melletti másik pillér

az egészségügyi ellátórendszer megnyugtató működése,

amelyet a leggyakoribb halálokok, a szív- és érrendszeri, a daganatos megbetegedések és a stroke kezelésére kell koncentrálni.

Nagyon fontos, hogy a sürgősségi ellátást csak azok vegyék igénybe, akik rászorulnak erre. Ezért első lépésként szükséges egy telefonos szolgálat felállítása, amely a megfelelő helyre irányítja a betegeket.