Digitális röntgengépet és EKG-t vesz egy budafoki szakrendelő

Vágólapra másolva!
Az Egészséges Budapest Program keretében 194,6 millió forint fejlesztési forráshoz jutott a budafoki szakrendelő, amely több orvostechnikai és informatikai eszközzel bővül. 
Vágólapra másolva!

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere elmondta, ebből a pénzből lehetőség lesz egy digitális röntgen és egy teljes funkcionális EKG beszerzésére. Ezen kívül

egy műtőasztalt, műtőlámpát és tíz vizsgálóasztalt vásárolnak, és lecserélik az orvosi és várótermi bútorokat is.

A polgármester hozzátette, megújul az intézmény informatikai rendszere is, ötven új számítógépet és monitort vásárolnak.

Kiss Norbert, a Dél-Budai Egészségügyi Szolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy az önkormányzat évről évre támogatja az intézmény fejlesztését.

Jelenleg is tart az épület belső felújítása, korábban pedig energetikai korszerűsítés és a vizesblokkok gépészeti felújítása történt meg. Mayer Ákos, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ járóbeteg-szakellátási igazgatója felidézte, hogy az Egészséges Budapest Programban a kórházfejlesztésen túl 32 szakrendelő megújítása szerepe 58 milliárd forint értékben. A budafoki szakrendeléseket évente több mint 53 ezer ember keresi fel.