Gyurcsány Ferencék megálmodták, a Jobbik egy az egyben ellopta az Ellenállás Napját

Vágólapra másolva!
"Mindenkit várunk az ellenállás napján, október 23-án" - olvasható a Jobbik közösségi oldalán, amelyben embereket toboroznak a párt által meghirdetett ellenállás szellemiségének megfelelően. A legfőbb probléma ezzel csak annyi, hogy a Gyurcsány-féle DK már 2014-ben ellenállási napot hirdetett, a Jobbik borítóképéhez kísértetiesen hasonlító Facebook-eseményében. Az ellenállók tartsanak össze, még az egymás ötleteinek ellopásában is!
Vágólapra másolva!

Nem könnyű eldönteni, hogy pontosan ki is indította be ezt észveszejtő ellenállózást, az mindenesetre biztos, hogy szinte valamennyi ellenzéki párt komolyan a hatása alá került.

  • Gyurcsány Ferenc szeptemberben ellenállás-sorozatot hirdetett a magyar kormány ellen a Kossuth térre. (Igaz, ez másfél nap alatt befulladt.)
  • A Jobbik szeptemberi kongresszusán elfogadta a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát, amióta a párt már nem is ellenzéki pártnak, hanem ellenállónak, a jobbikos politikusok meg nem ellenzéki politikusnak, hanem nemzeti ellenállóknak tartják magukat.
  • Juhász Péter koldulóművész és expártvezér is ellenállást hirdetett szeptemberben, amit kicsivel később visszaszívott.
  • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellenállási felhívása átcsúszott októberre, a politikus arra kérte híveit, hogy békésen tegyék mindezt.

Szemmel láthatóan egy elég komoly ellenállási dili bontakozott ki az országban. De, hogy honnan, miből, kitől, és legfőbbképpen mikor indult országhódító útjára a legújabb őrület, azt sokáig homály fedte. Mindez idáig.

DK (2014): meghirdetjük „Az Ellenállás Napját"

Az egész sztori meg ötlet onnan indult ki, hogy beírtam a YouTube keresőjébe, hogy Ellenállás Napja, mert ugye a Jobbik most ezen a néven szervezett megmozdulást az 1956-os forradalom évfordulójára. Azonban a legnagyobb meglepetésemre az első pár találatnak semmi köze nem volt Sneiderékhez, teljesen váratlanul Gyurcsány Ferenc jelent meg a képernyőn, amint egy óriási ELLENÁLLÁS felirat előtt szónokol. A 2014-es szívrátételes, Gyurcsányos videórészlet így néz ki:

Forrás: Youtube

"Hmmm" - gondoltam, és kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak. Nem kellett sokat keresgélni, és világossá vált, hogy az országban komoly gyökereket vert ellenállási mánia bizony a Demokratikus Koalíció találmánya. Ugyanis Gyurcsányék már 2014. július 12-én ellenállással akarták megbuktatni a kormányt, és ennek okán meghirdették az Ellenállás Napját, amint ezen a Facebook-eseményen látható:

Forrás: Facebook

Az akció nem teljesen sikerült, Orbán Viktor kabinete a helyén maradt, és jelenleg is kormányoz.

Jobbik (2018): meghirdetjük „Az Ellenállás Napját"

"Mindenkit várunk az ellenállás napján, október 23-án" - ez már a Jobbik közösségi oldalán olvasható, amelyben embereket toboroznak a párt által meghirdetett ellenállás szellemiségével megegyezően. Rápillantva az esemény borítóképére, még a háttérben a téglafal is megegyezik a DK-éval, szinte tökéletes a koppintás:

Forrás: Facebook

Bár nem tartom magam jósnak, annyit azért bátran meg lehet előlegezni a Jobbiknak, hogy az akció nem teljesen fog sikerülni, Orbán Viktor kabinete a helyén fog maradni.

Minden másra ott van az ellenállás!