Bajkai: Ártatlanul ülnek a székelyföldi fiatalok

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában erdélyi látogatásáról, ahol a két székelyföldi fiatallal beszélt, akiket – véleménye szerint – jogtalanul ítéltek el terrorcselekményekért. Mellette szóba került még a lakástakarékpénztárak, valamint a hazai romák ügye is.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy nemrégiben érkezett meg Csíkszeredáról, ahol a terrorcselekményekért elítélt két fiatalt látogatta meg a börtönben, ahol hosszasan tudott velük beszélgetni, de találkozott még a fiatalemberek családjával is a magyar főkonzulátus épületében. Azért is volt fontos a politikus szerint ez a látogatás, mert most volt alkalma személyesen is végigbeszélni az elítélt fiatalokkal azokat a vádakat, amelyekkel őket illették.

Bajkai István annak a meggyőződésének adott hangot, hogy

Nem történt más, mint hittek abban, hogy ha nyilvánosan kimondják azt, hogy Romániában elnyomják a magyarságot, nem tudják korlátlanul használni az anyanyelvüket, nem tudják megélni saját kultúrájukat, akkor ezt megtehetik, még akkor is, ha ennek a véleményüknek határozottan adtak, adnak hangot.