Horváth Ildikó az új egészségügyi államtitkár

Vágólapra másolva!
Horváth Ildikó tüdőgyógyászt, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatóját nevezte ki a köztársasági elnök - Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára - keddtől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárává - közölte a tárca közleményben.
Vágólapra másolva!

Horváth Ildikó 1988-ban végzett általános orvosként a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, az orvostudomány kandidátusa lett 1998-ban, a Magyar Tudományos Akadémia doktora pedig 2002-ben. Pulmonológusi szakvizsgáját 2000-ben tette le.

2011 óta a Semmelweis Egyetem (SE) tanára, 2014-től az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, 2017-től orvosigazgató. Ugyancsak a tavalytól az SE népegészségtani intézetének megbízott igazgatója.

Horváth Ildikó 2010 és 2014 között az Emmi egészségpolitikai főosztályát vezette. 2018-tól a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke. A légzőszervi betegségek szakembereit tömörítő European Respiratory Society igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának tagja. Számos tudományos publikáció fűződik a nevéhez.

Nagy Anikó egészségügyi államtitkár október 2-án mondott le.

Közölte: gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit.