Nacsa: Az Ukrajnában élő kisebbségek jogai nem csorbulhatnak

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője beszélt Heti Tv Pirkadat című műsorában az ukrajnai kisebbségek helyzetéről, Magyarország erőfeszítéseiről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy nemrégiben érkezett meg az Európa Tanács szokásos őszi közgyűléséről, ahol a magyar képviselők az egyéb munkájuk mellett egy ügy mellett határozottan kiálltak, ez pedig az Ukrajnában élő nemzetiségi kisebbségek helyzete.

Nacsa Lőrinc szerint eddig is voltak kisebb-nagyobb, tragédiával végződő atrocitások, de az is látszik, hogy Ukrajna a kisebbségellenes, így magyarellenes politikájában szintet lépett, már ezért is fontos, hogy az Európa Tanács foglalkozzon ezzel a kérdéssel. A magyar delegáció tagjai már össze is gyűjtötték a szükséges képviselői aláírásokat, amelyek több frakcióból és több országból érkeztek.

A képviselő hozzátette, a jelentés csak egy eszköz, Magyarországnak mindent meg kell tenni, az összes lehetséges eszközt fel kell használni, hogy

Hogy ez milyen hatással lehet az ukránokra, azzal kapcsolatban annyit tett hozzá a politikus, hogy Ukrajna is tagja a tanácsnak, abban a munkát nagyon komolyan is veszik, jelen vannak, ezért is kellett, hogy a magyarok az Európa Tanácshoz forduljanak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.