Megmentették a rendőrök a nőt, aki a Dunába ugrott

Ráckevei Árpád híd
A ráckevei Árpád híd, ahonnan a Dunába vetette magát a 74 éves asszony.
Vágólapra másolva!
A ráckevei rendőrök gyors helyzetfelismerése és összehangolt intézkedése megmentette egy idős nő életét, aki péntek hajnalban egy hídról a Dunába ugrott. Az életmentő rendőröket példás helytállásukért szombaton kitüntette Pest megye rendőrfőkapitánya - számolt be honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító-parancsnoka október 12-én 1 óra 9 perckor az egyik térfigyelő kamera képén arra lett figyelmes, hogy Ráckevén, az Árpád híd közelében egy ember az úttest közepén céltalanul bolyong, majd elindul a híd felé.

Az irányító a kamerával követte a személy mozgását, majd azt látta, hogy az a híd korlátjára kezd el felmászni.

Ekkor egy körzeti megbízott és egy járőr kollégájával azonnal a helyszínre indultak, ahova perceken belül ki is értek.

A ráckevei Árpád híd, ahonnan a Dunába vetette magát a 74 éves asszony Forrás:police.hu

A hidat és a vízfelszínt gyorsan átvizsgálták, és miután látták, hogy

a vízben egy eszméletlen nő sodródik, akit vastag pufikabátja a víz felszínén tartott,

azonnal a mentésére indultak. A körzeti megbízott rögtön a vízbe ugrott, és a bajba került nőhöz úszott.

Pár perccel később járőr társa is a vízbe ment, hogy segítse a nő partra emelését, amíg a szolgálatirányító parancsnok egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, nehogy a sötétben szem elől tévesszék.

A mentés közben magához tért 74 éves asszonyt kivitték a partra, ahol pokróccal és saját ruházatukkal a rendőrök betakarták, majd további ellátása céljából átadták az időközben helyszínre érkező mentősöknek.

Friss: Szombaton Pest megye rendőrfőkapitánya elismerésben részesítette azt a három ráckevei rendőrt, akik péntek hajnalban megmentették az idős nő életét Ráckevén.

Az életmentő rendőrök. Forrás: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője,

Dr. Mihály István r. dandártábornok dicséretben és tárgyjutalomban részesítette a Ráckevei Rendőrkapitányság három beosztottját, Doszkocs Gábor r. törzszászlós szolgálat-parancsnokot, Wesselényi Miklós r. főtörzsőrmester körzeti megbízottat, és Tóth Gábor r. törzsőrmester járőrparancsnokot, akik tettükért a „Példás helytállásért" emlékplakettet is átvehették.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!