Bevonta a rendőrség a részegen vezető MSZP-s jogosítványát

Burány Sándor, parlament, országgyűlés, plenáris ülés
Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az országgyűlési képviselővel szemben - olvasható a Főügyészség sajtóközleményében. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2018. január 19-én 22 óra körül Burány Sándor úgy közlekedett Budapest IX. kerület Határ úton a Nagykőrösi út irányába, hogy

szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ellenőrzéskor a politikus elismerte, hogy a gépjárművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott légalkohol mérő eszköz kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését a Budapest Főváros Kormányhivatala XIX. Kerületi Hivatala a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte, egyúttal a helyszínen elvett vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonta.

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tényfeltáró, bűnösségére kiterjedő beismerő vallomást tett.

Burány Sándor Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és - a törvény kötelező rendelkezése alapján - határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben.