Nem Volner lesz az utolsó, akit erővel távolít el a Jobbik

Volner János Budapest, 2015. április 7.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 7. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Volner János a Figyelőnek adott interjút arról, hogy mekkora a káosz a pártban. Ebből kiderül, hogy ki Vona Gábor embere a pártban, és az is, hogy ki találta ki a balliberális irányba való tolódást.
Vágólapra másolva!

A Figyelőnek adott interjút Volner János, a Jobbikból kizárt politikus. Volner a lapnak elmondta, az egykor radikális párt tévúton jár, hiszen

a vezetőség a tagság tudta nélkül próbált a balliberális oldal felé fordulni.

Vona Gábor pedig egymaga találta ki az irányvonalat.

Volner elmondta azt is, hogy az egykori vezető utasításait követi Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. A néppártosodási kampánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy az ötlet nem volt elvetendő, de a kivitelezés teljesen elcsúszott.

A Figyelő birtokába jutott egy belső levelezés, amelyben Szávay István azt írja,

Az injekciózás „azt jelenti, hogy valami őrültséget kell elviselnie a kollégáknak, vagy valami demagóg baromsághoz kell, hogy asszisztáljon” – fogalmazott Volner János.

Volner János Forrás: MTI/Illyés Tibor

A belső levelezés szerint Szávay István egy Trianonnal kapcsolatos esemény kapcsán ment „injekciózni”.

A teljes interjú a mai Figyelőben olvasható.