Módosul a közlekedés a Fiumei úton a hétvégétől

Vágólapra másolva!
Villamospálya-felújítás miatt változik a forgalmi rend és a közösségi közlekedés menetrendje a Fiumei út környékén vasárnaptól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. 
Vágólapra másolva!

A vágányok építésének munkaterülete miatt a Fiumei úton irányonként egy sáv lesz járható december közepéig a Népszínház utca és az Orczy tér között - közölte a BKK.

Megszűnik a Fiumei útról a Kőbányai útra vezető balra kanyarodó sáv az Orczy téren, nem lehet majd balra befordulni a Fiumei útról a Salgótarjáni utcára.

A Népszínház utca és a Magdolna utca torkolatát keresztező vágányokat külön ütemben építik át, így az egyik torkolat mindig le lesz zárva, és csak a másik lesz használható. A kivitelezés első ütemében a Magdolna utca torkolata lesz lezárva. Emellett a villamosokat pótló autóbuszok útvonala miatt a mellékutcák forgalmi rendjében is lesz változás.

Több villamos menetrendje módosul

A felújítás idején a Fiumei úton járó villamosok menetrendje is módosul. Hétfőtől nem jár majd a 62-es villamos, a járatot a Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó között közlekedő, sűrített menetrendű 62A járat váltja ki.

A 24-es jelű járatok a Közvágóhídtól csak az Orczy térig szállítanak utasokat, a Keleti pályaudvarig a 24-es pótlóbusz közlekedik. Szinten rövidített útvonalon jár a 28-as és 28A, valamint a 37 és 37A villamos is, előbbiek az Új köztemetőtől az Orczy térig, utóbbiak az Új köztemető és a Magdolna utca között szállítanak csak utasokat. A kimaradó szakaszon, a Blaha Lujza tér és az Orczy tér között a 28-as jelű pótlóbusszal lehet utazni.

A kivitelezés előkészítő munkálatai miatt vasárnap a 28-as villamos a külső végállomásai felől csak a Kőbányai út 21. megállóig közlekedik.