Megalakult a Fidesz-KDNP népesedés- és családügyi kabinetje

család A globális felmelegedést kevesebb gyermek születésével lehetne megakadályozni
Vágólapra másolva!
A népesedés- és családügyi kabinetnek 11 tagja van, az első ülésen pedig megerősítették az elköteleződésüket az iránt, hogy Magyarország jövőjét a magyar gyermekekben látják.
Vágólapra másolva!

A testület megalakulását Novák Katalin, a kabinet vezetője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelentette be szerdán.

Elmondta, az első ülésen megerősítették a kormány elköteleződését az iránt, hogy Magyarország jövőjét a magyar gyermekekben látják,

a migráció helyett pedig a családok támogatását tartják fontosnak.

A Fideszből Bányai Gábor, Dunai Mónika, Kállai Mária, Kovács József, Mátrai Márta, Szatmáry Kristóf, Tapolczai Gergely és Zsigmond Barna, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjából pedig Harrach Péter, Juhász Hajnalka és Vejkey Imre vesznek részt a munkában.

Szó esett a novemberben induló nemzeti konzultációról, amelynek

központi témája a demográfia és a családalapítás lesz,

és amelyben arról is kikérik az emberek véleményét, hogy a népesedési kihívásra a migrációval vagy a magyar gyerekek születésének támogatásával válaszoljon-e az ország.

Kitértek az új Nemzeti alaptantervre is. Akabinet azt javasolja, hogy jelenjenek meg benne a népesedési és családügyi szempontok, hogy

a gyerekek is megismerkedjenek a jelenlegi demográfiai helyzettel

- ismertette Novák Katalin.

Kiemelte, a kabinet szeretné megtalálni azokat a pontokat, amelyekben még további segítséget tudnak nyújtani a családoknak, ennek érdekében pedig minden témába vágó kérdésnél megfogalmazzák majd a véleményüket.