Nincs sok ideje a Jobbikban: Volner János párttagságát felfüggesztették

jobbik tépett változat
Vágólapra másolva!
Miután pénteken kizárták a párt képviselőcsoportjából. A Jobbik felfüggesztett alelnökének meg vannak számlálva a napjai, egyre biztosabb, hogy az egykori radikális párt egy újabb szimbolikus arcát veszíti el.
Vágólapra másolva!

– közölte Szabó Gábor pártigazgató az erősen balos hvg.hu kérdésére. A lapnak arra nézve nincsen információja, hogy meddig tart az eljárás, a vasárnapi facebookos pártháborút elnézve, feltehetően gyorsan lefolytatják majd.

Ahogy beszámoltunk róla, múlt hét péntek késő este egy ötórás frakcióülés után kizárták a Jobbik képviselőcsoportjából Volner János alelnököt az elmúlt három hónapban kifejtett, Jakab Péter szóvivő által részletezni nem kívánt tevékenysége miatt. A jobbikos politikus a párt képviselőcsoportjának döntését követő sajtótájékoztatóján elmondta, a múlt hét péntek reggel megjelent - a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett - levele "csak az utolsó csepp volt a pohárban." Ismert, ebben a levélben nyíltan és keményen bírálta a Sneider Tamás-féle pártvezetés munkáját Volner. A Jobbik frakciójából kizárt politikussal együtt távozott a frakcióból Fülöp Erik és Apáti István is. Bár a pártvezetés felszólította őket mandátumaik visszaadására, Volner a társai nevében is nyilvánvalóvá tette közösségi oldalán, hogy nem tesznek eleget a kérésnek. Azóta Fülöp Erik kilépett a Jobbikból, amit azzal indokolt meg, hogy

nem értett egyet a Jobbik vezetésének az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével.

Mivel Tiszavasvári korábbi polgármestere már nem a párt tagja, így értelemszerűen ellene nem lehet etikai vizsgálatot kezdeményezni és lefolytatni.