Befolyáskérdés: Soros György előadást tartott az ENSZ-közgyűlés ideje alatt

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
A New York-i német konzulátuson a roma integrációról szóló beszélgetést az amerikai pénzember politikusa, Michael Roth szervezte. A német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere a magyar választási kampányban súlyosan veszélyesnek és elfogadhatatlannak nevezte Soros „démonizálását”. A német szociáldemokrata politikus az ENSZ-közgyűlés ideje alatt sem volt tétlen, szervezett pártfogójának egy előadást. Összeérnek a szálak.
Vágólapra másolva!

Éles vita bontakozott ki arról a hazai közéletben, hogy Soros Györgynek van-e, és ha igen, akkor mekkora befolyása van az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) működésére és döntéseire. A vita lassan eldőlni látszik, hiszen több jel is arra mutat, hogy az amerikai milliárdost szívesen látják a nemzetközi szervezet eseményein. Ahogy beszámoltunk róla,

Soros feltűnt a jordán királynő társaságában a szeptember végén megszervezett ENSZ 73. közgyűlésének ülésszakán.

Ránija Ál Abdullah Instagram-oldalára feltöltött egy fényképet, amelyen köszönetet mondott a Jordan Folyó Alapítvány amerikai támogatóinak. Mint kiderült, nem ez volt az egyetlen mozzanata az amerikai pénzembernek az őszi ENSZ-közgyűlésen.

Soros György előadást tartott a New York-i német konzulátuson

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket az ENSZ közgyűlése (UNGA) hivatalos programnaptárjára, vessünk egy pillantást rá, mert érdekes dolgokkal találkozhatunk. Az ungaguide.com-on elérhető több száz hivatalos és nem hivatalos esemény, amelyet az UNGA keretében rendeztek meg New Yorkban. Ezek közül kiemelkedik a New York-i német konzulátuson szeptember 24-én megtartott panelbeszélgetés. Ez:

Forrás: Facebook

Ahogy az a képen látható, az esemény Michael Roth német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminiszternek és az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézetnek az együttműködésében került megrendezésre. A német szociáldemokrata politikus arról vált ismertté Magyarországon, hogy beleszólt a választási kampányba.

Súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György démonizálása – nyilatkozta némileg meghökkentő módon a politikus a Der Tagesspiegel című berlini lapnak februárban, a magyar kormány tájékoztató plakátjaira reagálva. Roth az ENSZ-közgyűlés idején is aktív volt:

a roma integráció kérdését középpontba állító beszélgetést szervezett meg, amelyre meghívta Soros Györgyöt is.

A több ország gazdaságát bedöntő pénzügyi spekuláns filantrópként és az Open Society Foundations (OSF) alapítójaként van feltüntetve a programban. Ha Soros alapítványát is megnézzük a programnaptárban, akkor ezen kívül három találatot ad ki a kereső. Soros és köre jól láthatóan jelen volt a szeptemberi ENSZ-közgyűlésen.