Teljesen elveszítheti a szavazóit a sorosista Jobbik

Sneider Tamásról és Gyöngyösi Márton
Budapest, 2018. szeptember 29. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) és Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Jobbikból való kilépési hullám nem enyhíti a feszültségeket, hanem tovább élezi azokat – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője. Időközben kiderült, hogy nejlonzacskóban küldhette Simicska a pártnak a pénzt, valamint, hogy Soros György emberei már a pártban vannak. 
Vágólapra másolva!

Ha folytatódik a politikai lemorzsolódás a Jobbikon belül, akkor a párt elveszítheti szavazóit – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője. Az elemző hozzátette, az MSZP 2006 után elvesztette a társadalmi hitelét, és egyik pillanatról a másikra több százezer szavazóját is.

A Jobbik esetében is fennáll most ez a veszély, ugyanis látszik, hogy olyan prominens korábbi politikusai hagyják el a pártot, akikben a Jobbik-szimpatizánsok bíztak, akiket kedveltek, akik népszerűek voltak – mondta Tóth Erik.

Az elemző arra számít, hogy

az ellenzéki pártból való kilépési hullám nem enyhíti a feszültségeket, hanem tovább élezi azokat.

Simicska nejlonzacskóban vitte a pénzt?

Kiteregette a szennyest Szabó Balázs, a feloszlott szekszárdi alapszervezet vezetője. Besúgókról, Simicska Lajos nejlonzacskókban hordott pénzéről és az LMP-s érdekek megsértéséről írt. Most vált biztossá, hogy Lajos által csomagolt rántott hús volt Szaszi nejlonzacskójában – idézte a Magyar Idők a politikust, aki azután állt elő ezzel, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közölte: etikai eljárás indult a szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, és helyi elnöki tisztségéből is visszahívták.

Szabó nem mondta ki, de arra utalt, hogy Simicska pénzelte a Jobbikot.

Az általa leírtak alapján elképzelhető, hogy a volt médiavállalkozó nejlonzacskóban küldte a pénzt a pártnak. Hogy ezeket a pénzeket miként könyvelhette el a Jobbik, egyelőre rejtély, az azonban tény, hogy az 500 ezer forint feletti adományok esetében a pártoknak fel kell tüntetniük az adakozó magánszemély nevét.

Lassan minden szavazóját elveszíti a Jobbik Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Soros György emberei már a Jobbikban vannak

Sneider Tamás pártelnök és a pénteken a frakcióból kizárt Volner János hétvégi nyilvános üzengetése után az alelnök bizonyítékokkal állt elő arra vonatkozóan, hogy

Soros György barátai segítik a Jobbik balratolódását.

Ahogy az Origo is megírta, a Gyöngyösi Márton frakcióvezető által szervezett brüsszeli konferencián ott volt Teplán István, a Soros-féle CEU alapítója, Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője, a CEU programkoordinátora, valamint Monika Ladmanova genderjogi aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa. Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze? Nem érzitek, mennyire gáz ez? Tamás, mi elvileg egy nemzeti párt vagyunk!” – tette hozzá Volner János.