Nem jelentek meg Botka emberei a VIP-parkolóbotrány közgyűlésén

Botka László
Budapest, 2017. szeptember 26. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelölt a közoktatásban érdekelt szakszervezetekkel és a legnagyobb civil szervezetekkel tartott konzultáción Budapesten, az MSZP Piros Pont irodájában 2017. szeptember 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A baloldal nem jelent meg, így nem volt határozatképes a reggel fél 8-ra összehívott rendkívüli közgyűlés, amelyet a VIP-parkolóbotránnyal kapcsolatban tartottak volna – írja a Délmagyar. Haág Zalán kereszténydemokrata politikus értékelése szerint a baloldali képviselők nem akarnak felelősséget vállalni tetteikért. Ismert, több Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság. Távolmaradásukkal nem nyugtatták meg a kedélyeket.
Vágólapra másolva!

Múlt hét hétfőn robbant a hír, miszerint a Gyulai Járásbíróság elsőfokú ítéletében többek között Botka László, szegedi városvezető alpolgármesterét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték.

A baloldal akadályozta a szegedi közgyűlés munkáját a VIP-parkolóbotrány kapcsán

A történteket követően Haág Zalán kereszténydemokrata képviselő rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte, amelyen az érintett személyek tisztségükből való visszahívását tárgyalta volna meg. Az előterjesztésben indoklásként az szerepelt, hogy bár a bírósági ítélet nem jogerős, mégis

morálisan rendkívül aggályos, ha a fent megnevezett személyek Szeged városát vezető tisztségviselőként bármilyen hivatalos fórumon képviselik addig, amíg ügyükben végleges bírósági ítélet nem születik.

Az ülés időpontját kedd reggel fél 9-re tűzték ki, amelyen a kormánypárti politikusok annak rendje és módja szerint megjelentek, csakhogy

a baloldali képviselők nem tették tiszteletüket a rendkívüli közgyűlésen.

Haág a következőkkel magyarázta a távolmaradásukat:

– olvasható a Délmagyar beszámolójában. Mivel a szegedi képviselő-testületben baloldali többség van, ezért értelemszerűen nélkülük határozatképtelen lett a közgyűlést. Haág ennek kapcsán hozzátette, hogy hiába gondolja azt a szegedi baloldal, hogy amennyiben határozatképtelenné teszik a közgyűlést, megakadályozzák, hogy ez a téma a városi közélet napirendjére kerüljön, szerinte amíg megnyugtató módon nem rendeződik, ez nem valósul meg.

Fidesz-L.É.T. frakció nevében Rózsavölgyi József egy telefonos közvélemény-kutatásra hivatkozva arról beszélt, hogy a szegediek többsége szerint helytelen, hogy a városházán olyan személyek dolgoznak, akiket a bíróság elítélt.

A Délmagyar szerkesztőségéhez az MSZP helyi szervezete eljuttatott egy közleményt, amelyben koncepciós eljárásnak titulálták a rendkívüli közgyűlés összehívását.