Annyi migráns van Görögországban, hogy már szállodákban helyezik el őket

menekült migráns menekültek migránsok görögország leszbosz
A man carries his child shortly after arriving with other migrants and refugees on the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey, on October 19, 2015. The Greek coastguard on October 18 said five more migrants including a baby and two boys had died trying to cross the Aegean Sea from neighbouring Turkey. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Annak érdekében, hogy a menekülttáborok túlzsúfoltságát elkerüljék, apartmanokban és szállodákban helyezik el az újonnan érkező bevándorlókat Görögországban – értesült a Greek City Times.
Vágólapra másolva!

Megteltek a menekülttáborok Görögországban, melynek eredményeként most szállodákban és apartmanokban helyezik el a migránsokat, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot a táborokban. Az ANA szerint a Görög Migrációs Minisztérium programot indított a bevándorlók lakásokban való elhelyezésére, a görög parlament 5 millió eurót fordít a migránsválság kezelésére.

Szeptember 21-től október 5-ig 1567 embert a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborból a Közép-Macedóniai Volvi településre helyeznek át. További 792 szálláshelyet hoztak még létre Grevenában, amiből 400-at már el is foglaltak a migránsok.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) október végéig további 5000 szállodai helyszínt fog biztosítani erre a célra.

A Nemzetközi Mentési Bizottság (IRC) jelentése szerint több mint 8500 ember gyűlt össze egy olyan helyszínen, amely csak 3100 fogadóhellyel rendelkezik. A segélycsoportok figyelmezették a moriai tábort, hogy 72 emberre jut egy zuhanyzó és egy WC, továbbá, hogy annyi szennyvíz gyűlt össze, ami már azokat a matracokat is eléri, amiken a gyerekek alszanak.