A Fidesz elutasítja Magyarország megbélyegzését

Czunyiné Bertalan Judit interjú
Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2014. június 25-én.
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága is elutasítja, hogy Magyarországot megbélyegezze az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége - mondta a testület fideszes alelnöke azt megelőzően, hogy a grémium tárgyalja a Sargentini-jelentés visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.
Vágólapra másolva!

Czunyiné Bertalan Judit leszögezte: az EP azért bélyegezte meg Magyarországot és a magyar embereket, "mert nem vagyunk hajlandóak támogatni és végrehajtani a brüsszeli bevándorláspárti politikát".

- szögezte le.

Czunyiné Bertalan Judit Forrás: MTI/Soós Lajos

Kifejtette: a jelentéssel az EP zsarolja Magyarországot, mert

el akarja venni a határőrizet

és a menedékkérelmi eljárások lefolytatásának jogát, és még több migránst akar beengedni.

"Mi pedig nem engedünk a zsarolásnak" - hangsúlyozta.

Rámutatott arra, hogy

erről árulkodik a migrációs biztos ENSZ-ben mondott beszéde, az EP előtt fekvő legújabb bevándorláspárti javaslatok, de az ENSZ globális migrációs csomagja is.

Legalizálni akarják a gazdasági bevándorlást Európába, sőt szervezett migrációs útvonalakat akarnak létrehozni

- hangsúlyozta, hozzátéve: meg akarják szüntetni az illegális határátlépés és az illegális migrációszervezés büntethetőségét, és ismét

a migránsok kötelező, automatikus elosztása melletti döntést sürgetik.

Az Országgyűlésnek kötelessége, hogy érvényesítse a magyar emberek akaratát - mondta -, ezért vissza kell utasítani minden olyan megbélyegzést és zsarolást, amely árt a magyar embereknek.

- zárta szavait.