Volnerék nem adják vissza a mandátumukat

parlament, plenáris ülés, országgyűlés,  Volner János, a Jobbik képviselője
Vágólapra másolva!
Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbik frakciójából péntek este kizárt Volner János és a kevéssel később kilépését bejelentő Apáti István és Fülöp Erik. Ezt mindhármuk nevében írta Volner János szombaton a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A politikus arról írt: amikor 2011 végén egy aláírt lemondó nyilatkozattal a pártelnökség kezébe adta mandátuma sorsát,

Parlament, plenáris ülés, országgyűlés, Volner János, a Jobbik képviselője Forrás: MTI/Bruzák Noémi

- fogalmazott.

Volner Jánost - 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett - pénteken késő este zárta ki soraiból a Jobbik-frakció.

Képviselőtársa, a párt szóvivője, Jakab Péter akkor azt közölte: Volner János ellen - az elmúlt három hónapban kifejtett, részletezni nem kívánt tevékenysége miatt - etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökség. Volner János péntek reggel megjelent - a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett - levele "csak az utolsó csepp volt a pohárban" - mondta. Jakab Péter szerint a levélben csúsztatások, valótlanságok nagy számban szerepelnek.

A kizárásról döntő rendkívüli frakcióülés összehívásának okaként Volner Jánosnak a "Jobbik-középvezetőknek elküldött és Fidesz-médiumoknál landolt" pénteki levelét említette a szóvivő. Kijelentette: az írást