Novák Katalin: Jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte

szabad a vers Balogh Zoltán Novák Katalin Prőhle Gergely Szabad a vers sajtótájékozattó
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Szilvásváradon.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin ugyanakkor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női közéleti vezetőképző című képzésének ünnepi megnyitóján megjegyezte: a nők közéleti jelenlétét tekintve Magyarország még nincs a lista élén.

Ezért céljuk, hogy vonzóbbá tegyék a közéletet a nők számára, hogy lehetőséget adjanak nekik.

Novák Katalin Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezért fontosnak tartották, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképzőhely, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.

Az MCC a 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indította el új képzését.

Novák Katalin elmondta: nagy érdeklődés övezte a programot, nagy volt a túljelentkezés. Így részletes, minőségi választási folyamatban került ki a jelentkezők közül az a 17 nő, aki részt vehet a programon.

Nemcsak női előadók lesznek, s nem is csak női témák, hanem számos közéleti témát megvitatnak majd a képzés során.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója elmondta: az 1996 óta működő MCC célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik többet szeretnének elérni az életben, mint az átlag.
Az Emmi támogatásával több más projektjük is indul, illetve indult az idén, a Kárpátaljai Közéleti Akadémiát például a múlt hétvégén nyitották meg. A női közéleti vezetőképzés elindításával azt célozták meg, hogy javuljon a nők közéleti szerepe javuljon Magyarországon.