Volt Simicska-bérencek igazoltak a Jobbikhoz köthető tévéhez

Vágólapra másolva!
A teljesen identitását vesztett, egykori radikális jobboldali Jobbikhoz köthető N1TV-nél folytatja Zimon András egykori Hír TV-s riporter, valamint a Lánchíd Rádió egykori főszerkesztő-helyettese, Hegedűs Szabolcs. Mindkét médium korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Előbbit szerkesztő-riporternek, utóbbit szerkesztő-műsorvezetőnek igazolták - olvasható a Magyar Idők honlapján.
Vágólapra másolva!

Az indoklás szerint megüresedett helyeket fel kellett tölteni, ugyanis még a nyáron három szerkesztő is távozott a csatornától, Kisberk Szabolcs főszerkesztő, valamint két szerkesztő, Magyar Klára és Szilvási Péter. Mindhárman morális okokra hivatkozva hagyták ott a televíziót, illetve régóta fontolgatták a kilépést, amin nem lehet csodálkozni, ha valaki figyelemmel követi a Jobbik kaotikus politizálását. Kisberk kijelentette:

Mint korábban megírtuk, a Jobbikban még a saját tagságuknak sem mondtak igazat a kilépési cunamiról, folyamatosan mellébeszélnek a párt töredezettségéről, és a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre sem szavaztak nemmel, sem az Európai Parlamentben, sem a Magyar Országgyűlésben, arról nem is beszélve, hogy többen már nyíltan a baloldallal való összeborulásról beszélnek, ami már több még megmaradt párttagban is kiverte a biztosítékot.

Az N1 televízió távozó munkatársai videoüzenetben jelentették be döntésüket, amelyet a Jobbikból korábban kiebrudalt Novák Előd úgy kommentált: „megértem a csalódásukat, nekik sem lehetett könnyű meghozni fájó döntésüket, de a lelkiismeret és a racionalitás is ezt diktálta már".