Rosszul plakátoltak, ötvenezer forintra bírságolták meg a Momentumot

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
A Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 50 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Momentum Mozgalmat, mert az ifjúdemokraták összetévesztették a várost egy matricaalbummal. Fekete-Győrék újabb kudarca.
Vágólapra másolva!

Miután az ifjúmozgalom tagjai alaposan kiszórólapozták magukat a budapesti metróaluljárókban, tájékoztatva a lakosságot a Soros-Sargentini-jelentésről, pártjuk a mai nappal ismét az országos politika reflektorfényébe került. Ezúttal nem a szórólapoké volt a főszerep, hanem a "Hende-terv" feliratú plakátoké, amik viszont nem a megfelelő módon lettek elhelyezve. Fekete-Győr Andrásék ismét a lakosság figyelmét szerették volna felhívni, ezúttal a szombathelyiekét (vidééék!), viszont ezt nem a jogszabályok által előírt módon sikerült abszolválniuk.

A Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 50 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Momentum Mozgalmat

– érkezett a bombasztikus hír a Momentum legújabb sikerakciójának eredményéről. A bizottság indoklása szerint a plakátok kihelyezése jogszabálysértő magatartást valósított meg, így küldtek egy csekket az ifjúpártnak. A rekordbüntetést nem hagyták szó nélkül a mostanában a lakosság tájékoztatását magára vállaló alakulatnál, és akkora feneket kerítettek a dolognak, mintha minimum kitört volna a harmadik világháború. A Momentum prominensei és alapszervezetei egy emberként tiltakoztak a pártot sújtó, minden határt átlépő 50 ezres bírság ellen. Cseh Katalin is megszólalt a gigabotrány kapcsán:

Nemes Balázs sem hagyta szó nélkül a történteket, és bátran kiállt pártja mellett ebben a nehéz helyzetben is.

Lukács Dániel, a Momentum szombathelyi alapszervezetének kommunikációért felelős alelnöke egyenesen koncepciós eljárásnak nevezte a történteket.

Természetesen a pártközpont is példát mutatott, és keményen fellépett a helyi választási bizottság által alkalmazott embertelen, és elnyomó eszközök ellen.

Az akció amúgy a Momentum szombathelyi időközi választási kampányának részét képezte. A XXI. századi párt a rács mögött ülő Czeglédy Csabának, Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédjének körzetében természetesen nem a Fidesz-KDNP politikusát, hanem a régi balliberális pártok által támogatott, de civilként induló jelöltet támogatja. A voksolást azért kellett kiírni, mert Czeglédynek jelenleg más elfoglaltságai vannak, mint az önkormányzati képviselősködés.