Elkezdték építeni a Magyar Zene Házát a Városligetben

Liget Projekt
Magyar Zene Háza
Budapest, 2018. augusztus 22. A Városligetbe tervezett Magyar Zene Háza a Városliget Zrt. által közreadott látványterven. Augusztus végéig megkezdődik a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése a Liget Budapest projekt keretében; az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is szolgáló épület 2020 végén nyithatja meg kapuit. MTI Fotó: Városliget Zrt.
Vágólapra másolva!
Eredményes faátültetést követően véget ért a tereprendezés és megkezdődött a Magyar Zene Háza építése az egykori Hungexpo-irodaházak helyén, a Liget Budapest projekt keretében.
Vágólapra másolva!

A területen egy (földlabdával együtt) 75 tonnás fát csaknem kétéves előkészítés után ültettek át, a 19 méter magas kőris jól érzi magát a Városligeten belüli új helyén - mondta el az építkezés csütörtöki sajtóbejárásán Kórody Olivér, az eddigi városligeti faátültetéseket végző német Opitz GmbH. kizárólagos magyarországi partnereként működő Galapagos Zoo Service Kft. ügyvezetője.

Így fog kinézni a Magyar Zene Háza Forrás: MTI/Városliget Zrt.

Sághi Attila, a Városliget Zrt. vezérigazgató helyettese hozzátette:

az alapozással megkezdődik az évtizedekig elzárt Hungexpo-területen a Magyar Zene Háza kivitelezése.

A beruházás eredményeként nemcsak egy ikonikus épülettel, hanem egy gyönyörűen megújult, több ezer négyzetméteres új parkrésszel is gazdagodik a Városliget 2020-ra.