Unokáját ölelő Orbán Viktor, vagy a férfiakkal ölelkező Macron? A Facebook választott

2018.10.04. 09:01

Nem tetszett a Facebook cenzorainak a 888.hu újságírójának bejegyzése, amiben az unokáját átölelő Orbán Viktort állította szembe a fekete férfiakkal ölelkező francia miniszterelnökkel. A posztért egy hétre letiltották az újságírót.

Zuckerberg honi cenzorai szerint már választani is gyűlöletkeltő, pláne, ha az ember nem az abnormalitás pártfogója – írja a 888.hu a Facebook döntéséről.

A cikket jegyző újságírót tegnap értesítette a közösségi oldal, hogy a következő egy hétben sem bejegyzést, sem hozzászólást nem tehet közzé, és a Messengert sem használhatja.

A büntetés azért jár, mert a 888.hu hivatalos Facebook-oldalán megosztott egy Best of Viktor-képet, melyen az izzadt, színes bőrű férfiakat ölelgető francia elnök fotója látható, szembeállítva Orbán Viktorral, aki épp az unokáját tartja a kezében.

Íme a fotó, ami nem tetszett a honi Facebook-cenzoroknak:

Természetesen nem először avatkoznak bele a Facebook mindentudó cenzorai a magyar közéletbe. Vagy egyszerűen a magánemberek életébe. Például nemrég egészen gyomorforgató magyarázatot adott a Facebook a világszerte sikeres balettművésznek, népszerű publicistának, Apáti Bencének, a Magyar Idők főmunkatársának arra a kérdésére, hogy miért tiltotta le hozzászólását. Azt a hozzászólását, amiben már meghalt édesapjára emlékezik. A bejegyzést érthetetlen módon gyűlöletbeszédnek tekintették.

Azelőtt Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét tiltotta le a Facebook. Az egyre durvábban cenzúrázó közösségi oldal akkor a tiltásról még csak értesítést sem küldött.

A Soros György pénzelte Correctiv német médiavállalat egyébként tavaly szerződött a Facebookkal, hogy segít nekik az internetes úgymond álhírek „leleplezésében”, ami persze azt jelenti, hogy olyan híreket „leplez le” a cenzúrahivatal, amelyek ellentétesek a bevándorláspárti milliárdos érdekeivel. Ennek érdekében Soros 2017-ben és idén is 100 ezer eurót utalt át nekik. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK