Ujhelyi István bekéredzkedett a parlamentbe, hogy Sargentinit képviselhesse

Ujhelyi István Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY ülésterem
Strasbourg, 2015. május 19. Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP) képviselője az EP Magyarországról szóló plenáris vitája előtt Strasbourgban 2015. május 19-én.
Vágólapra másolva!
Csak kiharcolta magának a szocialista politikus, hogy a magyar Országgyűlésben képviselhesse a brüsszeli politika elitet. Ujhelyi egyre jobban elborul, és egyre meredekebb dolgokat művel. Íme a modernkori szocialista-jellemfejlődés!
Vágólapra másolva!

Miután Ujhelyi István kellőképpen erőszakos volt, tartott egy sajtótájékoztatót az ügyben, követelőzött közösségi oldalán, kiharcolta magának, hogy szerdán felszólalhasson a magyar parlamentben a Soros-Sargentini-jelentés vitáján. Ugyanis Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában tegnap jelezte az ez irányú kérést, az Országgyűlés pedig megszavazta a napirend-módosítást. Így az EP-képviselők is vitázhatnak majd a holnapi ülésen.

Ez pedig nem jelent mást, minthogy Judith Sargentini, holland jelentéstevő szelleme, gondolatai is jelen lesznek a magyar törvényhozás szerdai munkája során. A magyar nyelvű megbízott előadó pedig ki más lenne, mint Ujhelyi István.

Nem kell tapasztalt jósnak lenni ahhoz, hogy a szocialista politikus a következő újító jellegű gondolatait fogja elmondani beszédében:

  • Magyarországon jelenleg minden rossz: a demokrácia helyzete, a bíróságok helyzete, a sajtószabadság helyzete, a kisebbségek helyzete, az ellenzéki pártok helyzete (ezt nem biztos!), az orvosok helyzete, a tanárok helyzete, a bölcsődések helyzete, mert diktatúrában kell felnőniük, az óvodások helyzete, mert ők már észlelik, hogy diktatúrában nőnek fel, a felsőoktatás helyzete,
  • ezért Magyarország jelenleg egy nagyon-nagyon rossz hely,
  • viszont Judith Sargentininek mindenben igaza van a jelentésében, a magyar kormánynak meg semmiben sincs.

Viszont, amiről egész biztosan nem fog szót ejteni az MSZP európai parlamenti képviselője, hogy miután a magyar szavazók eltanácsolták őket a kormányzástól

  • az ország gazdasági mutatói folyamatosan javulnak,
  • az ország gazdasága stabil növekedési pályára állt,
  • az átlagfizetések jelentősen nőttek,
  • a főváros soha nem látott ütemben fejlődik,
  • a sajtóviszonyok kiegyenlítődtek a baloldal és a jobboldal között, ami egy demokratikus ország sajátja.

Aki nem hisz nekem, az nyugodtan tekintse meg a holnapi Ujhelyi felszólalást, csak aztán ne jöjjenek azzal, hogy nem szóltam előre. Amúgy többször beszámoltunk róla, Ujhelyi alaposan belelendült a hazaárulásba, gyakorlatilag egy hónapja rendületlenül és mesterszinten űzi a műfajt. Vasárnapi sajtótájékoztatóján olyan harcias volt, hogy új keretek közé emelte a fogalmat.