Magyarország az illegális migrációt nem legalizálni, hanem megállítani akarja

Vágólapra másolva!
Juliane Bogner-Strauss, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Ausztria képviseletében Strasbourgban azt mondta, az Európai Parlament képviselőinek többsége szerint a migrációnak kell a fő témának lennie az uniós állam-, illetve kormányfők október 18-19-én esedékes csúcstalálkozóján.
Vágólapra másolva!

Az osztrák nőügyi, családügyi és ifjúsági miniszter az uniós parlament plenáris ülésének vitája során azt mondta, a migráció kérdésében nincs egység a parlamenti képviselők, a frakciók és pártok között.

Az Európai Parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint több képviselő bírálta az osztrák elnökséget, amiért véleményük szerint nem lép megfelelő mértékben a menedékkérelmi rendszer és a szociálpolitika kérdéseiben.

Gál Kinga fideszes EP-képviselő azt mondta, Magyarország az illegális migrációt nem legalizálni, hanem megállítani akarja.

- fogalmazott a képviselő a vita során.

Véleménye szerint az unió határvédelmi ügynökségének, a Frontexnek ebben lehet szerepe, de semmilyen körülmények között sem vonhatja el a tagállamoktól a határaik védelmét.

„Sem Magyarország, sem a visegrádi országok nem kívánnak bevándorló országgá válni. Célunk, hogy megőrizzük polgáraink biztonságát és gyermekeink számára Európát olyannak, amilyennek mi ismerjük" - mondta Gál Kinga.