Bravúros napja volt a miskolci esetkocsi mentőseinek

Országos Mentőszolgálat új mentőautóinak és uniformisának bemutatója az OMSZ központjában
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Miskolcon igazi nagyüzem volt tegnap a mentősöknél. Az egyik rohamkocsit rövid időn belül két olyan beteghez is riasztották, akiknek már csak hajszálon múlt az életük. A mentősök gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően mára mindkét páciens túl van az életveszélyen - számolt be közösségi oldalán a miskolci mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Kedden a reggeli órákban egy mellkasi fájdalomra panaszkodó férfihoz riasztották a miskolci esetkocsit.

A mentőegység perceken belül a helyszínre érkezett, ahol már légzés és vérkeringés nélküli, 40 év körüli férfit találtak.

A mentősök azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Több mint egyórás heroikus küzdelem után sikerült a férfit újraéleszteni, majd kórházba szállítani. A kórházban a beteg azóta már magához tért, és stabil az állapota.

Illusztráció. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Néhány órával később ugyanez az esetkocsi ismét riasztást kapott. Ezúttal egy eszméletlen állapotban lévő, idős férfihoz hívták őket.

A helyszínre érve már a mentőautóból látták, hogy nagy a baj, mert az ott tartózkodó háziorvos mellkaskompressziót végzett a betegen.

A mentők azonnal bekapcsolódtak az újraélesztésbe. Mint kiderült,

darázscsípés következtében került a férfi a klinikai halál állapotába.

A megfelelő gyors ellátásnak és a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően ezt a beteget is sikerült újraélesztni, és stabil állapotban adták át a kórházban.