Kocsis Máté: Soros nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra

Vágólapra másolva!
Soros György nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról – mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben azt mondta, a legnagyobb téttel rendelkező európai parlamenti (EP) választás lesz a jövő évi, a kérdés az, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők lesznek többségben.

Szavai szerint ma még

a lejárt szavatosságú EP-ben

a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, és mindent megtesznek azért, hogy megbüntessék, megbélyegezzék azokat, akik a véleményükkel szemben állnak, így Magyarországot is.

A bevándorláspárti brüsszeli európai politikusok egyik utolsó kétségbeesett kísérletének nevezte, amikor Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos múlt héten az ENSZ-közgyűlésen egyértelművé tette, hogy el akarják venni a tagállamoktól a határvédelmet, legalizálni akarják a migránsok beáramlását, és sürgetik az áttelepítési programok végrehajtását.

- mondta, hozzátéve, hogy ennek az elitnek a mecénása Soros György, aki hálózatán keresztül, demokratikus legitimáció nélkül akar nyomást gyakorolni a terve útjában álló tagállamokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.

A frakcióvezető szerint a hazai Soros-hálózat és a hazai ellenzék is aktivizálódott, „belföldi politikai álmaikat még mindig külföldön dédelgetik, itthon pedig kampányblöffökkel terelik el a figyelmet a valódi európai vitáról”.

- mondta.

Kocsis Máté jelezte, szerdán kezdődik meg az Országgyűlésben a Sargentini-jelentésben foglaltakat visszautasító határozati javaslat vitája. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szeretné, ha a Ház uniós napirendként tárgyalná az előterjesztést. „Ennek az égvilágon semmi akadálya nincs” - közölte, hozzátéve, hogy így

módja lesz Ujhelyi Istvánnak elmondani a parlamentben, miként változott meg 2015 és 2018 között az a véleménye, miszerint semmilyen VII. cikkely szerinti eljárást nem támogat.

A szocialista politikusnak lehetőséget kell biztosítani arra is, hogy elmondja, milyen megfontolásból szavazott Magyarország ellen, és

követett el morális értelemben mindenképp hazaárulást

- mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: valóban elindult az EP-választási kampány, amit onnan is tudni, hogy

újra aktív Demszky Gábor, újra az ellenzék vezére Gyurcsány Ferenc, és a korábbihoz hasonló nyomásgyakorlásnak van kitéve a kormány.

Ő is idézte Dimitrisz Avramopulosz minapi felszólalását, amelyben a migrációs biztos egyértelműen kiállt a migráció szükségessége mellett, és méltatta a betelepítési kvótákat. Dömötör Csaba szerint a görög biztosnak semmilyen felhatalmazása nincs arra, hogy az EU-s tagállamok nevében ilyen kötelezettséget vállaljon.

Magyarország nem akar kvótát - nyomatékosította, majd feltette azt a kérdést, hogy vajon miért akarnak további betelepítéseket, és miért akarják elvenni a határvédelem jogát. Dimitrisz Avramopulosz szavaiból kiderül, azért, mert gazdasági lehetőségként tekintenek a migrációra – mondta a kabinetiroda államtitkára.

Brüsszelben erőltetik a terveket, mert tudják, a jövő évi EP-választás után lehet, hogy már nem lesz lehetőségük ezek végrehajtására – fogalmazott Dömötör Csaba, úgy értékelve, soha nem volt még ilyen jelentőségű európai választás.

– mondta.